Japansk nötfärsbowl
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Japansk nötfärsbowl

Japansk nötfärsbowl

med picklad rödlök och asiatisk majonnäs

Denna veckan serverar vi en fantastisk japansk bowl med asiatiska smaker. Vi börjar med att tillaga ljuvligt jasminris, som får asiatisk touch av att kokas med stekt ingefära. Samtidigt som risen puttrar steker vi nötfärs, morot och pak choi som vi blandar med asiatisk woksås. Vi toppar vår härliga bowl med snabbpicklad rödlök, gurka, sesamfrön och asiatisk majonnäs!

Taggar:
Snabb
Mjölkfri
Barnvänlig
Allergener:
Gluten
Sesam
Soja
Vete
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

225 g

Nötfärs

150 g

Jasminris

1 st

Pak choi

50 g

Vegansk asiatisk majonnäs

(Innehåller Gluten, Sesam, Soja, Vete)

1 st

Gurka

75 g

Asiatisk woksås

(Innehåller Gluten, Sulfiter, Vete, Sesam, Soja)

1 st

Vitlöksklyfta

2 tsk

Ingefära

12 ml

Vitvinsvinäger

(Innehåller Sulfiter)

1 st

Rödlök

1 st

Morot

10 g

Sesamfrön

(Innehåller Sesam Kan innehålla Nötter, Jordnötter)

Ingår inte i din leverans

½ msk

Olja till ris

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

½ tsk

Socker till inläggning

¼ tsk

Salt till inläggning

1 msk

Vatten till inläggning

¼ tsk

Salt till kött

½ dl

Vatten till sås

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3502 kJ
Energi (kcal)837 kcal
Fett43.7 g
varav mättat12.7 g
Kolhydrater84.8 g
varav socker20.1 g
Protein32.2 g
Salt5.2 g

Instruktioner

Koka ris
1

Riv oskalad ingefära fint.

Hetta upp olivolja i en medelstor kastrull på medelvärme. Fräs ingefära i 1–2 min.

Tillsätt vatten och koka upp. Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.

Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte! 

Pickla rödlök
2

Skär rödlök i tunna skivor.

Blanda vitvinsvinäger, socker, vatten och en nypa salt i en liten skål.

Vänd i rödlök i lagen och ställ skålen åt sidan.

Häll av lagen innan servering. 

Förbered grönsaker
3

Riv morot (oskalad) grovt.

Grovhacka pak choi.

Skär gurka i tunna halvmånar.

Stek vitlök
4

Finhacka och pressa vitlök.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stekpanna på medelhög värme.

Fräs vitlök i 1 min, eller tills väldoftande.

Stek köttfärs
5

Tillsätt nötfärs, salt och peppar till stekpannan, och stek i 3–4 min, eller tills nästan genomstekt.

Tillsätt morot och pak choi, och stek i 2 min.

Tillsätt woksås och en skvätt vatten. Rör om i 30 sek, eller tills färsen är täckt i sås.

VIKTIGT: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

Servera
6

Lägg upp ris i skålar. 

Toppa med köttfärs, picklad rödlök och gurka.

Garnera med sesamfrön och toppa med asiatisk majonnäs.