Japansk nötfärsbowl
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Japansk nötfärsbowl

Japansk nötfärsbowl

med picklad rödlök och asiatisk majonnäs

Denna veckan serverar vi en fantastisk japansk bowl med asiatiska smaker. Vi börjar med att tillaga ljuvligt jasminris, som får asiatisk touch av att kokas med stekt ingefära. Samtidigt som riset puttrar steker vi nötfärs, morot och pak choi som vi blandar med asiatisk woksås. Vi toppar vår härliga bowl med snabbpicklad rödlök, gurka, sesamfrön och asiatisk majonnäs!

Taggar:
Barnvänlig
Mjölkfri
Snabb
Allergener:
Gluten
Sesam
Soja
Vete
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

½ st

Rödlök

225 g

Nötfärs

150 g

Jasminris

1 st

Pak choi

50 g

Vegansk asiatisk majonnäs

(Innehåller Gluten, Sesam, Soja, Vete)

1 st

Gurka

75 g

Asiatisk woksås

(Innehåller Gluten, Sulfiter, Vete, Sesam, Soja)

1 st

Vitlöksklyfta

2 tsk

Ingefära

12 ml

Vitvinsvinäger

(Innehåller Sulfiter)

1 st

Morot

10 g

Sesamfrön

(Innehåller Sesam Kan innehålla Nötter, Jordnötter)

Ingår inte i din leverans

½ msk

Olja till ris

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

½ tsk

Socker till inläggning

1 msk

Vatten till inläggning

¼ tsk

Salt till inläggning

¼ tsk

Salt till kött

½ dl

Vatten till sås

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3465 kJ
Energi (kcal)828 kcal
Fett43.7 g
varav mättat12.7 g
Kolhydrater84.7 g
varav socker19 g
Protein31.9 g
Salt5.2 g

Instruktioner

Koka ris
1

Riv ingefära (oskalad) fint.

Hetta upp olivolja i en medelstor kastrull på medelvärme. Fräs ingefära i 1–2 min.

Tillsätt vatten och koka upp. Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.

Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte! 

Pickla rödlök
2

Skär rödlök i tunna skivor.

Blanda vitvinsvinäger, socker, vatten och salt i en liten skål.

Vänd i rödlök i lagen och ställ skålen åt sidan.

Häll av lagen innan servering. 

Förbered råvaror
3

Riv morot (oskalad) grovt.

Grovhacka pak choi.

Skär gurka i tunna halvmånar.

Stek vitlök
4

Finhacka och pressa vitlök.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stekpanna på medelhög värme.

Fräs vitlök i 1 min, eller tills väldoftande.

Stek köttfärs
5

Tillsätt nötfärs, salt och en nypa peppar till stekpannan, och stek i 3–4 min, eller tills nästan genomstekt.

Tillsätt morot och pak choi, och stek i 2 min.

Tillsätt woksås och vatten. Rör om i 30 sek, eller tills färsen är täckt i sås.

VIKTIGT: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

Servera
6

Lägg upp ris i skålar. 

Toppa med köttfärs, picklad rödlök och gurka.

Garnera med sesamfrön och toppa med asiatisk majonnäs.