Ramen är en klassisk japansk nudelsoppa som traditionellt lagas på buljong som kokats i flera timmer. Men oroa dig inte – i kväll lagar vi en snabbvariant, så att du slipper vänta på att maten ska bli klar. Vi kokar udonnudlar och gör en smakrik buljong på sojasås, misopasta, kycklingbuljong och fisksås som vi tillagar vår pulled pork i. Sedan toppar vi vår ramen med syltad morot, sockerärtor, salladslök och färsk chili.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
200 g
Ostronskivling
300 g
Pulled pork
150 g
Udonnudlar
(Innehåller Gluten, Vete)
1 st
Vitlöksklyfta
1 st
Ingefära
½ portionspåse
Sockerärtor
½ st
Lime
60 g
Misopasta
(Innehåller Soja, Gluten, Vete)
8 g
Kycklingbuljong
1 st
Morot
1 st
Röd chili
12 ml
Vitvinsvinäger
(Innehåller Sulfiter)
2 st
Salladslök
10 ml
Fisksås
(Innehåller Fisk)
25 ml
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
1 msk
Vatten (steg 1)
½ tsk
Socker (steg 1)
5 dl
Vatten (steg 3)
1 tsk
Socker (steg 3)
Skär morot (oskalad) i tunna stavar.
Blanda vitvinsvinäger, socker [1/2 tsk | 1 tsk], vatten [1 msk | 2 msk] och en nypa salt i en liten skål.
Vänd morot i lagen och ställ åt sidan.
Häll av lag innan servering.
Under tiden, grovhacka svamp.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor kastrull på hög värme.
Stek svamp i 3–4 min, tills brynta.
Krydda med salt och peppar och lägg över på en tallrik.
Under tiden, riv ingefära (oskalad) fint och finhacka eller pressa vitlök.
Tillsätt kött (och sky från förpackningen), vatten [5 dl | 10 dl], ingefära [2 tsk | 4 tsk], vitlök, misopasta, kycklingbuljong, socker [1 tsk | 2 tsk], fisksås och sojasås till samma kastrull. Koka upp på medelhög värme.
Sänk till medelvärme och sjud under lock i 10–12 min.
Använd sedan 2 gafflar för att riva köttet i kastrullen tills det är helt strimlat.
Koka upp en kastrull med saltat vatten.
Koka nudlar i 4–6 min, eller tills mjuka.
Häll av vattnet och skölj nudlarna i kallt vatten.
TIPS: Vattnet ska vara lika salt som havsvatten.
Skär salladslök i tunna skivor.
Dela sockerärtor [1/2 påse, 2P] på längden.
Halvera lime [1/2 st, 2P].
Kärna ur och skär chili i tunna skivor.
Rör ner nudlar och limesaft [1 msk | 2 msk] i buljongen precis innan servering.
Häll upp nudlar i skålar och skeda över buljong och pulled pork.
Toppa med svamp, sockerärtor och syltad morot.
Garnera med salladslök och chili.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.