Inspirerade av Japan utvecklade vi dessa fantastiska blandfärstacos. Vi steker blandfärs med vitlök och ingefära, för att locka fram den den asiatiska smaken. Vi bygger tacos med asiatisk majonnäs, den ljuvliga färsen, kålsallad och lite chili.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
8 st
Minitortillas
(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Senap, Soja)
250 g
Blandfärs
37.5 g
Asiatisk woksås
(Innehåller Gluten, Sulfiter, Vete, Sesam, Soja)
1 st
Lime
50 g
Vegansk asiatisk majonnäs
(Innehåller Gluten, Sesam, Soja, Vete)
1 st
Röd chili
1 st
Vitlöksklyfta
150 g
Strimlad salladsmix
2 tsk
Ingefära
1 st
Rödlök
1 st
Morot
1 msk
Olja till stekning
¼ tsk
Salt till kött
1 msk
Olja till sallad
¼ tsk
Salt till sallad
Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft) om du inte har en mikrovågsugn.
Riv ingefära (oskalad) och vitlök fint.
Skär rödlök i tunna skivor.
Skär lime i klyftor.
Skär chili i tunna skivor.
Riv morot (oskalad) grovt.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt blandfärs, rödlök och salt. Stek under omrörning i 5–6 min, eller tills brynt.
Under tiden, blanda salladsmix, morot, en skvätt limesaft, olivolja, salt och en nypa peppar i en skål.
VIKTIGT: Köttet är färdiglagad när det är genomstekt och utan inslag av rosa.
Tillsätt vitlök och ingefära till stekpannan, och stek i 1 min.
Tillsätt asiatisk woksås och rör om. Krydda generöst med peppar.
Värm tortillas i 30–60 sek i mikrovågsugnen, eller täckta med folie i ugnen i 4–5 min.
Bre asiatisk majonnäs på tortillas.
Toppa med sallad, köttfärs och chili.
Servera med resterande limeklyftor.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.