Snabba japanska blandfärstacos
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Snabba japanska blandfärstacos

Snabba japanska blandfärstacos

med kålsallad och stark chili

Inspirerade av Japan utvecklade vi dessa fantastiska blandfärstacos. Vi steker blandfärs med vitlök och ingefära, för att locka fram den den asiatiska smaken. Vi bygger tacos med asiatisk majonnäs, den ljuvliga färsen, kålsallad och lite chili.

Taggar:
Mjölkfri
Snabb
Supersnabb
Allergener:
Gluten
Vete
Sulfiter
Sesam
Soja

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

8 st

Minitortillas

(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Senap, Soja)

250 g

Blandfärs

37.5 g

Asiatisk woksås

(Innehåller Gluten, Sulfiter, Vete, Sesam, Soja)

1 st

Lime

50 g

Vegansk asiatisk majonnäs

(Innehåller Gluten, Sesam, Soja, Vete)

1 st

Röd chili

1 st

Vitlöksklyfta

150 g

Strimlad salladsmix

2 tsk

Ingefära

1 st

Rödlök

1 st

Morot

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olja till stekning

¼ tsk

Salt till kött

1 msk

Olja till sallad

¼ tsk

Salt till sallad

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)4424 kJ
Energi (kcal)1057 kcal
Fett64.2 g
varav mättat16.3 g
Kolhydrater83.5 g
varav socker16.2 g
Protein33.5 g
Salt3.7 g

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft) om du inte har en mikrovågsugn.

Riv ingefära (oskalad) och vitlök fint. 

Skär rödlök i tunna skivor.

Skär lime i klyftor.

Skär chili i tunna skivor.  

Riv morot (oskalad) grovt.  

Stek blandfärs
2

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt blandfärs, rödlök och salt. Stek under omrörning i 5–6 min, eller tills brynt.

Under tiden, blanda salladsmix, morot, en skvätt limesaft, olivolja, salt och en nypa peppar i en skål.

VIKTIGT: Köttet är färdiglagad när det är genomstekt och utan inslag av rosa.

Värm tortillas
3

Tillsätt vitlök och ingefära till stekpannan, och stek i 1 min. 

Tillsätt asiatisk woksås och rör om. Krydda generöst med peppar. 

Värm tortillas i 30–60 sek i mikrovågsugnen, eller täckta med folie i ugnen i 4–5 min.

Servera
4

Bre asiatisk majonnäs på tortillas.

Toppa med sallad, köttfärs och chili.

Servera med resterande limeklyftor.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.