topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Japanska tacos

Japanska tacos

med blandfärs, sesamfrön och chili

Så blev det äntligen tid till de Olympiska sommarspelen, som ju tyvärr fick avlysas förra året. De stolta värdar finner vi i Tokyo, och vi drömmer oss bort till värdslandet med ett fantastisk recept på japanska tacos. Vi steker blandfärs med vitlök, ingefära och sesamfrön, för att locka fram den den asiatiska smaken. Vi bygger tacos med asiatisk majo, den ljuvliga färsen, kålsallad och en nypa chili. Så kan spelen börja!

Taggar:
Snabb
Allergener:
Soja
Gluten
Vete
Sesam
Sulfiter
Senap
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

1

Vitlöksklyfta

250

Blandfärs

1

Röd chili

20

Asiatisk dressing

(Innehåller Soja, Gluten, Vete, Sesam)

37.5

Asiatisk woksås

(Innehåller Gluten, Sulfiter, Vete, Sesam, Soja)

8

Minitortillas

(Innehåller Gluten, Vete)

150

Strimlad salladsmix

(Kan innehålla Selleri)

50

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

1

Ekologisk lime

1

Rödlök

1

Ingefära

10

Sesamfrön

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)987 kcal
Energi (kJ)4131 kJ
Fett56.78 g
varav mättat14.7 g
Kolhydrater78.73 g
varav socker14.1 g
Protein35.61 g
Salt3 g

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Sätt ugnen på 200°C/180°C varmluft. Riv ingefära (oskalad) och vitlök fint. Skiva rödlök tunt. Riv en nypa limezest och skär sen i klyftor. Skiva chili tunt.

Stek blandfärs
2

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek blandfärs och rödlök under omrörning i 5-6 min, eller tills brynt. VIKTIGT: Köttet är färdiglagad när det är genomstekt och utan inslag av rosa.

Förbered sallad & dressing
3

Blanda kålmix, en skvätt limejuice, en nypa limezest, en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en skål. Blanda asiatisk dressing och majonnäs i en liten skål.

Krydda färs
4

Tillsätt vitlök, ingefära och sesamfrön till stekpannan, och stek i 1 min. Tillsätt asiatisk woksås [1/2 paket, 2P] och blanda väl. Krydda generöst med peppar*.

Värm tortillas
5

Packa in tortillas i folie och värm i ugnen i 4-5 min, eller tills genomvarma.

Servera
6

Ställ fram alla ingredienser på bordet. Bre asiatisk majo på tortillas. Toppa med kålsallad och köttfärs och chili. Servera med resterande limeklyftor.