Japanska udonnudlar i currysås och vegofärs
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Japanska udonnudlar i currysås och vegofärs

Japanska udonnudlar i currysås och vegofärs

med paprika och sesamfrön

I kväll lagar vi en smaskig vegetarisk nudelrätt på udonnudlar. Vi steker vegofärs, paprika, morot och lök och och tillsätter sedan umamisås, asiatisk woksås och vår kryddblandning Curry-On. Vi blandar nudlarna med vår currysås och sedan är maten redo att serveras. Vi toppar med salladslök, sesamfrön och en skvätt limesaft.

Taggar:
Snabb
Vegetarisk
Allergener:
Gluten
Vete
Korn
Soja
Sesam
Blötdjur
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Udonnudlar

(Innehåller Gluten, Vete)

180 g

Vegofärs

(Innehåller Gluten, Korn, Soja)

1 st

Lök

1 st

Paprika

1 st

Morot

1 st

Vitlöksklyfta

4 g

Curry-On

50 g

Umamisås

(Innehåller Sesam, Soja, Vete, Gluten, Blötdjur)

75 g

Asiatisk woksås

(Innehåller Gluten, Sulfiter, Vete, Sesam, Soja)

1 st

Salladslök

10 g

Sesamfrön

(Innehåller Sesam Kan innehålla Nötter, Jordnötter)

1 st

Lime

Ingår inte i din leverans

1 dl

Sparat nudelvatten

1 msk

Olja till stekning

¼ tsk

Salt till vegoprotein

1 msk

Smör till sås

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3194 kJ
Energi (kcal)763 kcal
Fett27.9 g
varav mättat7.4 g
Kolhydrater92 g
varav socker27 g
Protein30.6 g
Salt4.2 g

Instruktioner

Koka nudlar
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Koka nudlar i 4–6 min, eller tills mjuka. Precis innan nudlarna är färdiga, skopa upp kokvatten i en kopp.

Häll av vattnet och skölj nudlarna i kallt vatten.

TIPS: Vattnet ska vara lika salt som havsvatten.

Förbered råvaror
2

Under tiden, finhacka lök.

Skär morot (oskalad) i tunna halvmånar.

Skär paprika i 1 cm tunna skivor.

Finhacka eller pressa vitlök.

Stek vegofärs
3

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Tillsätt vegofärs, lök, paprika, morot, salt och en nypa peppar och stek i 4–5 min, eller tills brynt.

Under tiden, skär salladslök diagonalt i tunna skivor.

Tillsätt sås
4

Tillsätt vitlök och Curry-On. Stek i 30 sek, eller tills väldoftande.

Rör ner umamisås, asiatisk woksås, smör och sparat nudelvatten. Sjud i 1–2 min, eller tills något tjocknat.

Tillsätt nudlar
5

Skär lime i klyftor.

Rör ner nudlar till såsen.

TIPS: Tillsätt en skvätt vatten om nudlarna verkar torra.

Servera
6

Lägg upp nudlar i skålar.

Toppa med salladslök och sesamfrön.

Pressa över en skvätt limesaft.