I kväll lagar vi en smaskig vegetarisk nudelrätt på udonnudlar. Vi steker vegofärs, paprika, morot och lök och och tillsätter sedan umamisås, asiatisk woksås och vår kryddblandning Curry-On. Vi blandar nudlarna med vår currysås och sedan är maten redo att serveras. Vi toppar med salladslök, sesamfrön och en skvätt limesaft.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
150 g
Udonnudlar
(Innehåller Gluten, Vete)
180 g
Vegofärs
(Innehåller Gluten, Korn, Soja)
1 st
Lök
1 st
Paprika
1 st
Morot
1 st
Vitlöksklyfta
4 g
Curry-On
50 g
Umamisås
(Innehåller Sesam, Soja, Vete, Gluten, Blötdjur)
75 g
Asiatisk woksås
(Innehåller Gluten, Sulfiter, Vete, Sesam, Soja)
1 st
Salladslök
10 g
Sesamfrön
(Innehåller Sesam Kan innehålla Nötter, Jordnötter)
1 st
Lime
1 dl
Sparat nudelvatten
1 msk
Olja till stekning
¼ tsk
Salt till vegoprotein
1 msk
Smör till sås
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Koka nudlar i 4–6 min, eller tills mjuka. Precis innan nudlarna är färdiga, skopa upp kokvatten i en kopp.
Häll av vattnet och skölj nudlarna i kallt vatten.
TIPS: Vattnet ska vara lika salt som havsvatten.
Under tiden, finhacka lök.
Skär morot (oskalad) i tunna halvmånar.
Skär paprika i 1 cm tunna skivor.
Finhacka eller pressa vitlök.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt vegofärs, lök, paprika, morot, salt och en nypa peppar och stek i 4–5 min, eller tills brynt.
Under tiden, skär salladslök diagonalt i tunna skivor.
Tillsätt vitlök och Curry-On. Stek i 30 sek, eller tills väldoftande.
Rör ner umamisås, asiatisk woksås, smör och sparat nudelvatten. Sjud i 1–2 min, eller tills något tjocknat.
Skär lime i klyftor.
Rör ner nudlar till såsen.
TIPS: Tillsätt en skvätt vatten om nudlarna verkar torra.
Lägg upp nudlar i skålar.
Toppa med salladslök och sesamfrön.
Pressa över en skvätt limesaft.