Dagens fiskrätt för tankarna till Karibien, turkosblått hav och varma sandstränder. Vi drömmer oss bort till värmen och rostar potatis och morötter med vår egen kryddblandning Panamat i ugnen medan vi bryner torsk och smaksätter den med lime, vitlök och koriander. Rotfrukterna får sällskap av lök och majs i ugnen, och sedan serverar vi hela härligheten med hackad salladslök och len gräddfil.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
500 g
Potatis
2 st
Morot
1 st
Rödlök
1 burk
Majs
4 g
Panamat
250 g
Torsk
(Innehåller Fisk)
½ st
Lime
1 portionspåse
Koriander
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
1 paket
Gräddfil
(Innehåller Mjölk)
1 st
Vitlöksklyfta
1 st
Salladslök
1 msk
Smör (steg 4)
½ dl
Vatten (steg 2)
½ msk
Olivolja (steg 4)
Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).
Tärna potatis och morot (oskalade) i 1 cm stora bitar.
Placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper och blanda med olivolja, Panamat, salt och peppar.
Rosta i ugnen i 20–30 min, eller tills mjuka.
Under tiden, skär lök i 2 cm tjocka klyftor.
Häll av majs.
Finhacka koriander.
Finhacka eller pressa vitlök.
Halvera lime [1/2 st, 2P].
Blanda vatten [1/2 dl | 1 dl], grönsaksbuljong, vitlök, koriander och en generös skvätt limesaft i en liten skål.
När det återstår 15 min av rotfrukternas tillagningstid, placera lök och majs på samma plåt.
Blanda med olivolja, salt och peppar och rosta i ytterligare 15 min.
När det återstår 10 min av rotfrukternas tillagningstid, torka av fisk med hushållspapper och krydda med salt och peppar.
Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek fisk i 2–3 min per sida, eller tills gyllene.
Vänd fisk och rör ner buljong och smör [1 msk | 2 msk].
Stek i ytterligare 1–2 min, eller tills fisk är färdiglagad.
TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.
Under tiden, skär salladslök i tunna skivor.
Lägg upp torsk, potatis och grönsaker på tallrikar.
Toppa torsk med limebuljong.
Garnera potatis och grönsaker med salladslök.
Servera med gräddfil.