Dagens fiskrätt för tankarna till Karibien, turkosblått hav och varma sandstränder. Vi drömmer oss bort till värmen och rostar potatis och morötter med vår egen kryddblandning Panamat i ugnen medan vi bryner torsk och smaksätter den med lime, vitlök och koriander. Rotfrukterna får sällskap av lök och majs i ugnen, och sedan serverar vi hela härligheten med hackad salladslök och len gräddfil.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 portionspåse
Koriander
1 st
Lime
4 g
Panamat
75 ml
Gräddfil
(Innehåller Mjölk)
500 g
Potatis
1 st
Vitlöksklyfta
1 burk
Majs
250 g
Torsk
(Innehåller Fisk)
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
1 st
Rödlök
2 st
Morot
1 st
Salladslök
½ tsk
Salt till grönsaker
½ dl
Vatten till sås
¼ tsk
Salt till fisk
½ msk
Olja till stekning
1 msk
Smör till sås
Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).
Tärna potatis och morot (oskalade) i 1 cm stora bitar.
Placera dem på en plåt med bakplåtspapper och blanda med en skvätt olivolja, Panamat, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 20–30 min, eller tills mjuka.
TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.
Under tiden, skär lök i 2 cm tjocka klyftor.
Häll av majs.
Finhacka koriander.
Finhacka eller pressa vitlök.
Halvera lime.
Blanda vatten, grönsaksbuljong, vitlök, koriander och en generös skvätt limesaft i en liten skål.
När det återstår 15 min av rotfrukternas tillagningstid, placera lök och majs på samma plåt.
Blanda med en skvätt olivolja och en nypa salt och peppar och rosta i ytterligare 15 min.
När det återstår 10 min av rotfrukternas tillagningstid, torka av fisk med hushållspapper och krydda med salt och en nypa peppar.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek fisk i 2–3 min per sida, eller tills gyllene.
Vänd fisk och rör ner buljong och smör.
Stek i ytterligare 1–2 min, eller tills fisk är färdiglagad.
TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.
Under tiden, skär salladslök i tunna skivor.
Lägg upp torsk, potatis och grönsaker på tallrikar.
Toppa torsk med limebuljong.
Garnera potatis och grönsaker med salladslök.
Servera med gräddfil.