Karibisk limestekt torsk
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Karibisk limestekt torsk

Karibisk limestekt torsk

med rostade grönsaker och gräddfil

Dagens fiskrätt för tankarna till Karibien, turkosblått hav och varma sandstränder. Vi drömmer oss bort till värmen och rostar potatis och morötter med vår egen kryddblandning Panamat i ugnen medan vi bryner torsk och smaksätter den med lime, vitlök och koriander. Rotfrukterna får sällskap av lök och majs i ugnen, och sedan serverar vi hela härligheten med hackad salladslök och len gräddfil.

Taggar:
Glutenfri
Under 650 kcal
Allergener:
Mjölk
Fisk
Selleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 portionspåse

Koriander

1 st

Lime

4 g

Panamat

75 ml

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

500 g

Potatis

1 st

Vitlöksklyfta

1 burk

Majs

250 g

Torsk

(Innehåller Fisk)

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

1 st

Rödlök

2 st

Morot

1 st

Salladslök

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till grönsaker

½ dl

Vatten till sås

¼ tsk

Salt till fisk

½ msk

Olja till stekning

1 msk

Smör till sås

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2532 kJ
Energi (kcal)605 kcal
Fett18.3 g
varav mättat8.1 g
Kolhydrater74.1 g
varav socker18.1 g
Protein33.2 g
Salt3.8 g

Instruktioner

Rosta rotfrukter
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).

Tärna potatis och morot (oskalade) i 1 cm stora bitar.

Placera dem på en plåt med bakplåtspapper och blanda med en skvätt olivolja, Panamat, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 20–30 min, eller tills mjuka.

TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Blanda limebuljong
2

Under tiden, skär lök i 2 cm tjocka klyftor.

Häll av majs.

Finhacka koriander.

Finhacka eller pressa vitlök.

Halvera lime.

Blanda vatten, grönsaksbuljong, vitlök, koriander och en generös skvätt limesaft i en liten skål.

Tillsätt lök och majs
3

När det återstår 15 min av rotfrukternas tillagningstid, placera lök och majs på samma plåt.

Blanda med en skvätt olivolja och en nypa salt och peppar och rosta i ytterligare 15 min.

Stek fisk
4

När det återstår 10 min av rotfrukternas tillagningstid, torka av fisk med hushållspapper och krydda med salt och en nypa peppar.

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek fisk i 2–3 min per sida, eller tills gyllene.

Vänd fisk och rör ner buljong och smör.

Stek i ytterligare 1–2 min, eller tills fisk är färdiglagad.

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.

Skär salladslök
5

Under tiden, skär salladslök i tunna skivor.

Servera
6

Lägg upp torsk, potatis och grönsaker på tallrikar.

Toppa torsk med limebuljong.

Garnera potatis och grönsaker med salladslök.

Servera med gräddfil.