topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Katsu curry

Katsu curry

med tofu och rädissallad

En spännande variant av en klassisk currygryta. Krispig, perfekt stekt panerad tofu. Läcker currysås med lök, morot och kokosmjölk. Den krispiga rädissalladen fulländar rätten.

Taggar:
Vegetarisk
Allergener:
Gluten
Vete
Senap
Soja

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

50

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

150

Jasminris

250

Tofu

1

Lök

20

Gul currypasta

(Innehåller Senap)

200

Kokosmjölk

4

Curry-On

75

Rädisor

30

Salladsmix

25

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

1

Morot

Ingår inte i din leverans

1

Ägg

¼

Salt

2

Vetemjöl

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)645 kcal
Energi (kJ)2698 kJ
Fett22.24 g
varav mättat16.9 g
Kolhydrater95.02 g
varav socker3.9 g
Protein16.18 g
Salt3.7 g

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en stor kastrull med vatten* (se ingredienslistan). Tillsätt ris och en nypa salt*, rör om och koka under lock på låg värme i 12 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min eller tills riset är mjukt och vattnet har absorberats. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Förbered råvaror
2

Skiva lök tunt. Skär morot (oskalad) i 1 cm breda halvmånar. Skär tofu i 1 cm breda skivor (3 per pers). Skiva rädisor [1/2 påse, 2 pers] tunt.

Panera tofu
3

Blanda mjöl*, salt* [1/4 tsk, 2 pers | 1/2 tsk, 4 pers] och en generös nypa peppar* i en skål. Vispa ägg* i en ny skål. Häll panko i en tredje skål. Vänd tofu först i mjöl, sen i ägg* och tillsist i panko, och överför till en tallrik. TIPS: Om du inte har ägg kan du använda 2 msk mjölk.

Koka currysås
4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en kastrull på medelhög värme. Fräs morot och lök i 2-3 min. Tillsätt currypasta och Curry-on och rör om 1 min. Tillsätt kokosmjölk och sojasås. Sjud i 6-8 min, tills såsen har tjocknat något. TIPS: Tillsätt lite vatten om såsen är för tjock.

Stek tofu
5

Hetta upp en stor skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme. Stek tofu i 4-5 min på varje sida, tills gyllene. Blanda salladsmix [1/2 påse, 2 pers] och rädisor i en skål. Ringla över olivolja*, krydda med salt* and peppar*.

Servera
6

Lägg upp ris i skålar och toppa med currysås och katsu tofu. Servera sallad vid sidan av.