.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
4
Dukkah-njuta
1
Krossade tomater
125
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
1
Morot
2
Ay Cajun-ba
100
Spenat
1
Kikärtor
100
Couscous
(Innehåller Gluten, Vete)
4
Grönsaksbuljong
450
Sötpotatis
1
Lök
1
Bladpersilja
2
Vitlöksklyfta
1
Lime
2.5
Vatten
Sätt ugnen på 200°C. Skala och skär sötpotatis i 1 cm stora bitar. Skala och skär morot i 1 cm tjocka halvmånar. Sprid rotfrukterna jämnt över en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja* och krydda med salt* och peppar*. Rosta i ugnen tills rotfrukterna har blivit mjuka, 20-25 min.
Finhacka lök och vitlök. Grovhacka persilja. Skölj kikärtorna i en sil under kallt vatten. Dela lime i klyftor.
Hetta upp en skvätt olja* i en stor djup stekpanna på medelvärme. Fräs löken tills den är mjuk, 4-5 min. Tillsätt vitlök, cajun kryddmix (stark!) och dukkah. Fräs tills doftande, ca 1 min. VIKTIGT: Cajun kryddmixen är ganska stark. Vi rekommenderar att du börjar med hälften och sedan kryddar med resten efter smak i steg 4.
Häll i matlagningsgrädde [2 dl, 2 pers | 4 dl, 4 pers], krossade tomater, kikärtor och hälften av grönsaksbuljongen i stekpannan. Krydda med en nypa salt* och peppar*. Rör om ordentligt. Koka upp, sänk sedan till medelvärme och låt sjuda tills såsen reducerats något, 8-10 min. Tillsätt ugnsbakade rotfrukter och spenat. Rör om tills spenaten sloknat. Smaka av och tillsätt en nypa salt* och peppar* och limejuice efter behov.
Medan såsen sjuder, koka upp vatten* (se ingredienslistan) i en kastrull tillsammans med resterande grönsaksbuljong och en nypa peppar*. Tillsätt couscous och en skvätt olja*. Rör om, sätt på ett lock och ta av från värmen. Låt stå tills vattnet absorberats, ca 5 min. Fluffa sedan upp couscousen med en gaffel.
Fördela couscousen mellan era tallrikar och toppa med den krämiga tomatsåsen och strö över persilja.