Krämig pärlcouscous är perfekt att svänga ihop när tiden är knapp och magarna kurrar. Samtidigt som pärlcouscous kokar, rostar vi kikärtor och körsbärstomater. Sedan blandar vi pärlcouscous och körsbärstomater med crème fraiche och riven ost, och toppar med kikärtor, salladsost, pumpakärnor och basilika.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
170 g
Pärlcouscous
(Innehåller Vete, Gluten)
½ paket
Crème fraiche
(Innehåller Mjölk)
50 g
Grekisk salladsost
(Innehåller Mjölk)
250 g
Körsbärstomater
12 ml
Balsamvinäger
(Innehåller Sulfiter)
1 st
Vitlöksklyfta
4 g
Mamas Favorit
(Innehåller Ägg)
1 st
Lök
1 portionspåse
Bladpersilja
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
2 g
Spiskummin, malen
1 paket
Kikärtor
20 g
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
1 paket
Pumpakärnor
(Kan innehålla Nötter, Jordnötter, Sesam)
4 dl
Vatten (steg 1)
½ tsk
Salt (steg 1)
1.5 msk
Olivolja (steg 2)
½ tsk
Socker (steg 2)
½ msk
Olivolja (steg 4)
½ tsk
Salt (steg 5)
½ dl
Vatten (steg 5)
Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft.
Koka upp en medelstor kastrull med vatten [4 dl | 8 dl].
Tillsätt pärlcouscous och salt [1/2 tsk | 1 tsk], sänk till medelvärme och sjud i 12-15 min, eller tills den är mjuk, men fortfarande har tuggmotstånd.
Häll av kikärtor och placera dem på ena sidan av en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja [1 msk | 2 msk], Mamas favorit, en generös nypa salt och peppar.
Placera körsbärstomater på andra sidan av plåten. Blanda med balsamvinäger, olivolja [1/2 msk | 1 msk], socker [1/2 tsk | 1 tsk], en nypa salt och peppar.
Rosta i ugnen i 10-13 min, tills kikärtor är gyllene och krispiga och körsbärstomater är karamelliserade.
Finhacka persilja och lök.
Finhacka eller pressa vitlök.
Hetta upp olivolja [1/2 msk I 1 msk] i en stor stekpanna på medelvärme.
Stek lök under omrörning i 5-6 min, tills mjuk.
Tillsätt vitlök och spiskummin och stek i ytterligare 30 sek.
Rör i färdig pärlcouscous i stekpannan med lök tillsammans med grönsaksbuljong, vatten [1/2 dl | 1 dl], hälften av persilja och karamelliserade tomater. Sjud i 1-2 min under omrörning.
Ta av från värme, och rör i crème fraiche [1/2 paket, 2P] och riven ost.
Krydda med salt [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar.
Lägg upp pärlcouscous i skålar.
Toppa med kikärtor, pumpakärnor och resterande persilja.
Smula över salladsost [1/2 paket, 2P].