Kikärtssalladen innehåller rostade kikärtor som är kryppade med den egyptiska kryddblandningen dukkah. Salladen serveras med grekisk salladsost, krämig hummus, solroskärnor och körsbärstomater.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
7.5
Dukkah-njuta
(Innehåller Sesam, Senap)
75
Grekisk salladsost
½
Gurka
125
Körsbärstomater
1
Kikärtor
4
Grönsaksbuljong
85
Bulgur
(Innehåller Vete, Gluten)
60
Salladsmix
50
Hummus
(Innehåller Sesam)
1
Mynta
20
Solroskärnor
1
Olivolja
1.5
Vatten
Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Skölj kikärtor. Blanda kikärtor, dukkah-njuta [1/2 paket, 2 pers], olivolja* [1 msk, 2 pers | 2 msk, 4 pers], en nypa salt* och peppar* i en skål. Sprid ut kikärtor på en plåt med bakplåtspapper och baka i 10-12 min. Ta ut och vänd efter hälften av tiden.
Koka upp en kastrull med vatten. Tillsätt bulgur och buljong, och koka i 9-10 min eller till de är ‘al dente'. Häll av vattnet och lägg tillbaka bulgur i kastrullen.
Finhacka gurka [1/2 st, 2 pers], tomat och mynta.
Blanda gurka, tomater, salladsmix, bulgur och en skvätt olivolja* i en stor skål.
Blanda hummus med olivolja* [1 msk, 2 pers | 2 msk, 4 pers] och vatten* [1/2 msk, 2 pers | 1 msk, 4 pers] i en skål.
Servera salladen i djupa skålar. Toppa med bakade kikärtor, smulad salladsost [1/2 st, 2 pers], hummus, solroskärnor och mynta.