topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kikärtssallad

Kikärtssallad

med dukkah, grekisk salladsost, hummus och körsbärstomater

Kikärtssalladen innehåller rostade kikärtor som är kryppade med den egyptiska kryddblandningen dukkah. Salladen serveras med grekisk salladsost, krämig hummus, solroskärnor och körsbärstomater.

Taggar:
Snabb
Vegetarisk
Allergener:
Sesam
Senap
Vete
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
15 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

7.5

Dukkah-njuta

(Innehåller Sesam, Senap)

75

Grekisk salladsost

½

Gurka

125

Körsbärstomater

1

Kikärtor

4

Grönsaksbuljong

85

Bulgur

(Innehåller Vete, Gluten)

60

Salladsmix

50

Hummus

(Innehåller Sesam)

1

Mynta

20

Solroskärnor

Ingår inte i din leverans

1

Olivolja

1.5

Vatten

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)501 kcal
Energi (kJ)2096 kJ
Fett25 g
varav mättat3.2 g
Kolhydrater45.2 g
varav socker1.7 g
Protein16.7 g
Salt2.5 g

Instruktioner

Baka kikärtor
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Skölj kikärtor. Blanda kikärtor, dukkah-njuta [1/2 paket, 2 pers], olivolja* [1 msk, 2 pers | 2 msk, 4 pers], en nypa salt* och peppar* i en skål. Sprid ut kikärtor på en plåt med bakplåtspapper och baka i 10-12 min. Ta ut och vänd efter hälften av tiden.

Koka bulgur
2

Koka upp en kastrull med vatten. Tillsätt bulgur och buljong, och koka i 9-10 min eller till de är ‘al dente'. Häll av vattnet och lägg tillbaka bulgur i kastrullen. 

Hacka grönsaker
3

Finhacka gurka [1/2 st, 2 pers], tomat och mynta.

Förbered sallad
4

Blanda gurka, tomater, salladsmix, bulgur och en skvätt olivolja* i en stor skål.

Blanda hummus
5

Blanda hummus med olivolja* [1 msk, 2 pers | 2 msk, 4 pers] och vatten* [1/2 msk, 2 pers | 1 msk, 4 pers] i en skål.

Servera
6

Servera salladen i djupa skålar. Toppa med bakade kikärtor, smulad salladsost [1/2 st, 2 pers], hummus, solroskärnor och mynta.