Gör en kulinarisk vandring längs de centralamerikanska bergsryggarna och se couscousen sprida ut sig på tallriken som snöflingor på Volcán Tajumulco när den reflekteras mot de krispiga koftasbiffarna. Servera med en uppfriskande citrondressing som fräschar upp måltiden likt svalkande bergsluft.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
4
Panamat
250
Nötfärs
20
Tranbär
4
Kycklingbuljong
100
Couscous
(Innehåller Gluten, Vete)
1
Mynta
1
Vitlöksklyfta
30
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
1
Tomat
1
Gurka
1
Bladpersilja
1
Apelsin
½
Gräddfil
(Innehåller Mjölk)
1
Ekologisk citron
1
Ägg (steg 2)
2.5
Vatten (steg 1)
Koka upp vatten* i en vattenkokare eller kastrull. Blanda tranbär, couscous och kycklingbuljong i en bunke. Häll över det kokande vattnet* [21/2 dl | 5 dl] och låt stå under lock i 5 min, eller tills vattnet har absorberats. Rör om med en gaffel.
Finhacka mynta. Pressa vitlök. Blanda nötfärs, Panamat, mynta, ägg* [1 st | 2 st], panko och vitlök i en bunke. Krydda med en generös nypa salt* och peppar*. Rulla färsen till 3 avlånga koftasbiffar per person.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme. Stek biffarna, vänd dem regelbundet, tills de har fått en jämn stekyta, 11-12 min. VIKTIGT: Biffarna är färdiga när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.
Finhacka tomat, gurka och persilja. Skär av ändarna på apelsinen och skala den med en vass kniv. Halvera på längden, ta bort det vita köttet på insidan och eventuella kärnor. Skär apelsinen 1 cm stora bitar. Rör i tomat, gurka, persilja och apelsin tillsammans med couscousen.
Blanda gräddfil [1/2 paket, 2P], citronjuice [1 msk | 2 msk], en nypa salt* and pepper* till en dressing.
Fördela apelsintabbouleh mellan era tallrikar. Placera med koftasbiffar ovanpå och servera med citrondressing.