topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Köfte

Köfte

med citronsås & couscoustabbouleh

Låt detta smakrika recept på saftiga köfte, varm tabboulehsallad och uppfriskande citronsås förgylla familjemiddagen ikväll. En mättande rätt vår kock Sophie kryddat med en barnvänlig smakexplosion. Fram med pannorna och kastrullerna och hjälps åt!

Taggar:
Snabb
Barnvänlig
Allergener:
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

Gurka

1

Gurka, piccolo

1

Tomat

1

Salladslök

1

Citron

75

Gräddfil

4

Köttbuljong

250

Nötfärs

4

Hello Mexico kryddmix

30

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

1

Vitlöksklyfta

1

Morot

100

Couscous

(Innehåller Gluten, Vete)

Ingår inte i din leverans

1

Ägg

¼

Salt

2.5

Vatten

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)509 kcal
Energi (kJ)2128 kJ
Fett16.9 g
varav mättat7.1 g
Kolhydrater48.3 g
varav socker11 g
Protein36.5 g
Salt1.8 g

Instruktioner

Blanda färs
1

Blanda Hello Mexico kryddmix, nötfärs, salt* [1/4 tsk, 2 pers | 1/2 tsk, 4 pers], ägg* och panko i en bunke.

Stek köfte
2

Rulla färsen med fuktade händer till avlånga köfte, ca 6 cm långa och 2,5 cm breda - 3 per person. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek köfte i 10 min, vänd då och då, tills de är genomstekta. VIKTIGT: Köftebiffarna är färdiglagade när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

Förbered grönsaker
3

Finhacka eller pressa vitlök. Riv oskalad morot. Grovhacka tomat och gurka. Skiva salladslök tunt. Riv citronzest och dela citronen i klyftor. VIKTIGT: Glöm inte att skrubba citronen innan du river zesten.

Koka couscous
4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en medelstor kastrull på medelhög värme. Fräs morot och vitlök i 2-3 min. Tillsätt vatten* (se ingredienslistan) och köttbuljong och koka upp. Tillsätt couscous och en skvätt olivolja*. Rör om, ta av kastrullen från värmen. Låt stå under lock i 5 min, eller tills allt vatten har absorberats. Fluffa upp med en gaffel.

Blanda tabbouleh
5

Tillsätt tomat, gurka, citronzest och hälften av salladslöken till kastrullen när couscousen är klar. Krydda med salt* [1/4 tsk, 2 pers | 1/2 tsk, 4 pers] och en nypa peppar* och rör om. Blanda gräddfil, en skvätt citronjuice och en nypa salt* och peppar* i en skål. 

Servera
6

Fördela couscoustabbouleh och köfte mellan era tallrikar. Garnera med den resterande salladslöken och servera citronsås och citronklyftor vid sidan av.