topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Köfte

Köfte

med citrondressing och couscoustabbouleh

Låt detta smakrika recept på saftiga köfte, varm tabboulehsallad och uppfriskande citrondressing förgylla familjemiddagen ikväll. En mättande rätt vår kock Sophie kryddat med en barnvänlig smakexplosion. Fram med pannorna och kastrullerna och hjälps åt!

Taggar:
Snabb
Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

100

Couscous

(Innehåller Gluten, Vete)

1

Gurka

1

Tomat

1

Salladslök

1

Ekologisk citron

1

Kruspersilja

75

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

5

Tex-Mex

250

Nötfärs

30

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

1

Vitlöksklyfta

1

Morot

4

Grönsaksbuljong

Ingår inte i din leverans

1

Ägg

¼

Salt

2.5

Vatten

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)627 kcal
Energi (kJ)2622 kJ
Fett21.7 g
varav mättat9.7 g
Kolhydrater59.47 g
varav socker20.4 g
Protein40.39 g
Salt2.7 g

Instruktioner

Blanda färs
1

Blanda Tex-Mex, nötfärs, salt* [1/4 tsk, 2 pers | 1/2 tsk, 4 pers], ägg* och panko i en bunke. Rulla färsen med fuktade händer till avlånga köfte, ca 6 cm långa och 2,5 cm breda - 3 per person.

Stek köfte
2

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek köfte i 10 min, vänd då och då, tills de är genomstekta. VIKTIGT: Köftebiffarna är färdiglagade när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

Förbered grönsaker
3

Finhacka eller pressa vitlök. Riv oskalad morot. Grovhacka tomat och gurka. Skiva salladslök tunt. Riv citronzest och dela citronen i klyftor. Finhacka persilja.  

Koka couscous
4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en medelstor kastrull på medelhög värme. Fräs morot och vitlök i 2-3 min. Tillsätt vatten* (se ingredienslistan) och grönsaksbuljong och koka upp. Tillsätt couscous och en skvätt olivolja*. Rör om, ta av kastrullen från värmen. Låt stå under lock i 5 min, eller tills allt vatten har absorberats. Fluffa upp med en gaffel.

Blanda citrondressing
5

Tillsätt tomat, gurka, citronzest och hälften av salladslöken och hälften av persiljan till kastrullen när couscousen är klar. Krydda med salt* [1/4 tsk, 2 pers | 1/2 tsk, 4 pers] och en nypa peppar* och rör om. Blanda yoghurt, resterande persilja, en skvätt citronjuice, en nypa salt* och peppar* i en skål. 

Servera
6

Fördela couscoustabbouleh och köfte mellan era tallrikar. Garnera med den resterande salladslök och servera citrondressing och citronklyftor vid sidan av.