topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Koreansk bibimbap

Koreansk bibimbap

med nötfärs och ingefärsstekta grönsaker

Denna koreanska nationalrätt har utvecklats och förfinats under 1000 år. Vanliga människor åt bibimbap på nyårskvällen för att bli av med rester inför det nya året - lösningen var helt enkelt att lägga alltsammans i en skål och blanda. Vi behöver dock inget nyår för att ha en anledning till att laga bibimbap. Vår version stoltserar med köttfärs marinerad i vitlök och ingefära, som tillsammans med jasminriset förhöjer smaken på de vitaminrika grönsakerna.

Taggar:
Barnvänlig
Allergener:
Vete
Soja
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

150

Jasminris

25

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

250

Nötfärs

200

Champinjoner

1

Salladslök

2

Morot

1

Ingefära

2

Vitlöksklyfta

12.5

Vitvinsvinäger

25

Ketchup

10

Sriracha

1

Pak choi

Ingår inte i din leverans

3

Vatten (steg 1)

½

Salt (steg 1)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)601 kcal
Energi (kJ)2514 kJ
Fett14.62 g
varav mättat6.4 g
Kolhydrater77.22 g
varav socker22.4 g
Protein36.83 g
Salt4.5 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten* [3 dl | 6 dl]. Rör i ris och salt* [1/2 tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Förbered grönsaker
2

Skiva svamp tunt. Skiva salladslök tunt - håll de vita och gröna delarna separat. Riv morot i långa strimlor med en potatisskalare. Grovhacka pak choi. Finriv ingefära och pressa vitlök. 

Pickla salladslök
3

Blanda den vita salladslöken med vitvinsvinäger [1/2 paket, 2P] och en nypa salt* i en skål. Ställ åt sidan. Blanda ketchup, sojasås och sriracha [1/2 paket, 2P] i ytterligare en skål. TIPS: Srirachan är stark, så tillsätt försiktigt efter smak!

Fräs grönsaker
4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme. Stek morot och svamp i 3-5 min, eller tills mjuka. Tillsätt pak choi, vitlök och ingefära. Stek i 1 min. Lägg över till en skål och täck över. 

Tillsätt köttfärs
5

Hetta upp en ny skvätt olivolja* i stekpannan på medelhög värme om nödvändigt. Stek nötfärs i 3-4 min. Höj till hög värme och stek i 3 min tills den är brynt och krispig. Ta stekpannan av värme och tillsätt grönsakerna och srirachasåsen. Rör om tills uppvärmt, och smaka av med salt* och peppar*. VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

Servera
6

Häll av lagen från salladslöken. Fördela riset i djupa skålar. Placera sedan köttet, grönsaker och picklad salladslök ovanpå. Garnera med den gröna salladslöken.