Koreansk bibimbap på nötfärs
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Koreansk bibimbap på nötfärs

Koreansk bibimbap på nötfärs

med ingefärsstekta grönsaker och salladslök

Denna koreanska nationalrätt har utvecklats och förfinats under 1000 år. Vanliga människor åt bibimbap på nyårskvällen för att bli av med rester inför det nya året - lösningen var helt enkelt att lägga alltsammans i en skål och blanda. Vi behöver dock inget nyår för att ha en anledning till att laga bibimbap. Vår version stoltserar med köttfärs marinerad i vitlök och ingefära, som tillsammans med jasminriset förhöjer smaken på grönsakerna.

Taggar:
Mjölkfri
Under 650 kcal
Allergener:
Vete
Soja
Gluten
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

225 g

Nötfärs

2 st

Vitlöksklyfta

2 st

Morot

10 g

Sriracha

150 g

Jasminris

1 st

Pak choi

200 g

Champinjoner

25 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

2 tsk

Ingefära

12 ml

Vitvinsvinäger

(Innehåller Sulfiter)

1 st

Salladslök

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

1 msk

Ketchup till sås

½ msk

Olja till stekning

¼ tsk

Salt till kött

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2703 kJ
Energi (kcal)646 kcal
Fett25.1 g
varav mättat10.8 g
Kolhydrater79.7 g
varav socker13.6 g
Protein33.9 g
Salt5.3 g

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten.

Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.

Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Förbered grönsaker
2

Under tiden, skär svamp och salladslök i tunna skivor.

Skala morot i långa band med en potatisskalare.

Grovhacka pak choi.

Riv ingefära (oskalad) fint.

Finhacka eller pressa vitlök.

Sylta salladslök
3

Blanda salladslök, vitvinsvinäger och en nypa salt i en liten skål. Ställ åt sidan.

Blanda ketchup, sojasås och sriracha i en ny liten skål.

TIPS: Sriracha är starkt, så tillsätt försiktigt efter smak!

Stek grönsaker
4

Hetta upp en skvätt olivolja i en stekpanna på medelhög värme.

Stek morot och svamp i 3–5 min, eller tills mjuka.

Tillsätt pak choi, vitlök och ingefära. Stek i 1 min, tills väldoftande.

Krydda med en nypa salt och peppar, lägg över till en skål och täck över.

Stek köttfärs
5

Hetta upp olivolja i stekpannan på medelhög värme.

Tillsätt nötfärs, krydda med salt och en nypa peppar och stek i 4–5 min, eller tills brynt.

Ta stekpannan av värme och tillsätt grönsaker och srirachasås när färsen är genomstekt. Rör om och smaka av med salt och peppar.

VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

Servera
6

Häll av lag från salladslök.

Fördela ris i skålar.

Toppa med köttfärs och grönsaker. 

Garnera med salladslök.