Koreansk bulgogi på ryggbiff
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Koreansk bulgogi på ryggbiff

Koreansk bulgogi på ryggbiff

med ingefärsris och kimchi-inspirerad pak choi

Har du aldrig hört talas om bulgogi? Det är en koreansk rätt som består av nötkött som marineras, steks och sedan skivas tunt. Köttet serveras med ris och grönsaker. Vår variant frestar med ingefärsris, äppelsås och kimchi-inspirerad pak choi med chili och sesamfrön.

Allergener:
Vete
Soja
Gluten
Sesam
Sulfiter
Senap
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

½ st

Ingefära

1 st

Vitlöksklyfta

25 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

12.5 g

Honung

10 g

Sriracha

10 g

Sesamfrön

(Innehåller Sesam Kan innehålla Nötter, Jordnötter)

300 g

Angus ryggbiff

25 ml

Vitvinsvinäger

(Innehåller Sulfiter)

1 g

Chiliflakes

1 st

Morot

1 st

Äpple

1 st

Salladslök

50 g

Svart sesammajonnäs

(Innehåller Senap, Soja, Gluten, Vete, Sesam, Ägg)

1 st

Pak choi

150 g

Långkornigt vitt ris

Ingår inte i din leverans

1 msk

Smör (steg 1)

3 dl

Vatten (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

¼ tsk

Salt (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 3)

½ dl

Vatten (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)925 kcal
Energi (kJ)3869 kJ
Fett46.6 g
varav mättat15.5 g
Kolhydrater83.7 g
varav socker18.9 g
Protein43.1 g
Salt6.3 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Koka ingefärsris 
1

Ta fram kött så det blir rumstempererat och krydda med salt.

Riv ingefära [1/2 st, 2P]. Smält smör [1 msk | 2 msk] i en kastrull på medelvärme. Fräs hälften av ingefäran i 1-2 min.

Tillsätt vatten [3 dl | 6 dl] och koka upp. Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min. 

Marinera kött
2

Riv eller pressa vitlök fint.

Blanda vitlök, resterande ingefära, sojasås, honung [1/2 paket, 2P], sriracha [1/2 paket, 2P], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], en generös nypa peppar och hälften av sesamfröna i en medelstor skål. 

Lägg ner köttet i marinaden och ställ åt sidan. 

Förbered pak choi
3

Halvera pak choi på längden, och skär i 1 cm tunna skivor på bredden. Placera den i en medelstor skål, krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och massera med händerna i 30 sek.

Rör i vitvinsvinäger, chili flakes och en nypa sesamfrön, och ställ åt sidan.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Stek morot
4

Skär morot (oskalad) i 1 cm tunna stavar. Hetta upp en skvätt olivolja i en stekpanna på medelhög värme. Stek morot i 2-3 min. Krydda generöst med salt och peppar. Ställ åt sidan på en tallrik.

TIPS: Tillsätt en skvätt vatten för att framskynda tillagningsprocessen.

Under tiden, riv äpple (oskalad) grovt. Skär salladslök i tunna skivor.

Blanda sesammajonnäs och en skvätt vatten i en liten skål till en lättflytande konsistens.

Stek kött
5

Hetta upp stekpannan på hög värme och tillsätt en skvätt olivolja vid behov. Tillsätt köttet och stek i 1 min per sida (sänk värmen om marinaden bränns vid).

Sänk till medelhög värme och stek i 1-2 min per sida för medium rare. (Stek i ytterligare 1-2 min för mer genomstekt.)

Rör i äpple och vatten [1/2 dl | 1 dl] i skålen med resterande marinad.

Lägg över köttet i ett foliepaket, låt vila tills servering. 

Rör i äpple och marinad i stekpannan 
och sjud tills uppvärmt, 30 sek. 
Ta av från värme.

Servera
6

Lägg upp ris och morot i skålar och toppa med äppelsås.

Skär kött i tunna skivor och placera ovanpå riset. Ringla över sky från foliepaketet. 

Ringla över sesammajonnäs och garnera med salladslök och resterande sesamfrön.

Häll av lagen från pak choi och servera i en skål.