Har du aldrig hört talas om bulgogi? Det är en koreansk rätt som består av nötkött som marineras, steks och sedan skivas tunt. Köttet serveras med ris och grönsaker. Vår variant frestar med ingefärsris, äppelsås och kimchi-inspirerad pak choi med chili och sesamfrön.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
½ st
Ingefära
1 st
Vitlöksklyfta
25 ml
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
12.5 g
Honung
10 g
Sriracha
10 g
Sesamfrön
(Innehåller Sesam Kan innehålla Nötter, Jordnötter)
300 g
Angus ryggbiff
25 ml
Vitvinsvinäger
(Innehåller Sulfiter)
1 g
Chiliflakes
1 st
Morot
1 st
Äpple
1 st
Salladslök
50 g
Svart sesammajonnäs
(Innehåller Senap, Soja, Gluten, Vete, Sesam, Ägg)
1 st
Pak choi
150 g
Långkornigt vitt ris
1 msk
Smör (steg 1)
3 dl
Vatten (steg 1)
½ tsk
Salt (steg 1)
¼ tsk
Salt (steg 2)
¼ tsk
Salt (steg 3)
½ dl
Vatten (steg 5)
Ta fram kött så det blir rumstempererat och krydda med salt.
Riv ingefära [1/2 st, 2P]. Smält smör [1 msk | 2 msk] i en kastrull på medelvärme. Fräs hälften av ingefäran i 1-2 min.
Tillsätt vatten [3 dl | 6 dl] och koka upp. Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min.
Riv eller pressa vitlök fint.
Blanda vitlök, resterande ingefära, sojasås, honung [1/2 paket, 2P], sriracha [1/2 paket, 2P], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], en generös nypa peppar och hälften av sesamfröna i en medelstor skål.
Lägg ner köttet i marinaden och ställ åt sidan.
Halvera pak choi på längden, och skär i 1 cm tunna skivor på bredden. Placera den i en medelstor skål, krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och massera med händerna i 30 sek.
Rör i vitvinsvinäger, chili flakes och en nypa sesamfrön, och ställ åt sidan.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Skär morot (oskalad) i 1 cm tunna stavar. Hetta upp en skvätt olivolja i en stekpanna på medelhög värme. Stek morot i 2-3 min. Krydda generöst med salt och peppar. Ställ åt sidan på en tallrik.
TIPS: Tillsätt en skvätt vatten för att framskynda tillagningsprocessen.
Under tiden, riv äpple (oskalad) grovt. Skär salladslök i tunna skivor.
Blanda sesammajonnäs och en skvätt vatten i en liten skål till en lättflytande konsistens.
Hetta upp stekpannan på hög värme och tillsätt en skvätt olivolja vid behov. Tillsätt köttet och stek i 1 min per sida (sänk värmen om marinaden bränns vid).
Sänk till medelhög värme och stek i 1-2 min per sida för medium rare. (Stek i ytterligare 1-2 min för mer genomstekt.)
Rör i äpple och vatten [1/2 dl | 1 dl] i skålen med resterande marinad.
Lägg över köttet i ett foliepaket, låt vila tills servering.
Rör i äpple och marinad i stekpannan
och sjud tills uppvärmt, 30 sek.
Ta av från värme.
Lägg upp ris och morot i skålar och toppa med äppelsås.
Skär kött i tunna skivor och placera ovanpå riset. Ringla över sky från foliepaketet.
Ringla över sesammajonnäs och garnera med salladslök och resterande sesamfrön.
Häll av lagen från pak choi och servera i en skål.