Koreansk-inspirerade nudlar och krispig bacon
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Koreansk-inspirerade nudlar och krispig bacon

Koreansk-inspirerade nudlar och krispig bacon

med stark och krämig svampsås

I kväll blir det koreansk-inspirerade nudlar till middag! Vi kokar nudlar som vi sedan blandar med en härlig svampsås. Vi toppar nudlarna med krispig bacon, salladslök och riven ost.

Taggar:
Stark
Snabb
Allergener:
Vete
Soja
Gluten
Mjölk
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

12.5 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

150 g

Mie-nudlar

(Innehåller Gluten, Vete)

4 g

Kycklingbuljong

200 g

Champinjoner

150 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

1 st

Vitlöksklyfta

40 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

140 g

Bacon, tärnad

1 st

Lök

1 st

Salladslök

20 g

Sriracha

Ingår inte i din leverans

2 msk

Sparat pastavatten

1 msk

Olja till stekning

¼ tsk

Salt till grönsaker

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3667 kJ
Energi (kcal)876 kcal
Fett54.3 g
varav mättat28.3 g
Kolhydrater67 g
varav socker11.8 g
Protein31.8 g
Salt5.3 g

Instruktioner

Koka nudlar
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Koka nudlar i 4 min, eller tills mjuka.

Precis innan nudlarna är färdiga, skopa upp kokvatten i en kopp.

Häll av vattnet och skölj nudlarna i kallt vatten.

TIPS: Vattnet ska vara lika salt som havsvatten.

Förbered råvaror
2

Under tiden, skär salladslök i tunna skivor. Lägg i en liten skål och ställ åt sidan.

Halvera lök och skär den i tunna skivor.

Skär svamp i tunna skivor.

Stek bacon
3

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek bacon i 4–5 min, eller tills gyllene.

Lägg över på en tallrik med hushållspapper. Ställ åt sidan.

Stek lök och svamp
4

Hetta upp samma stekpanna på medelhög värme (torka inte ur den). Tillsätt olivolja.

Stek lök, svamp, salt och en nypa peppar i 3–4 min, eller tills mjuka.

Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.

Tillsätt vitlök och stek i 30 sek, eller tills väldoftande.

Laga sås
5

Tillsätt matlagningsgrädde, sparat nudelvatten, sriracha, kycklingbuljong, sojasås och en nypa peppar. Sjud i 1–2 min, eller tills något tjocknat.

Rör i nudlar och hälften av riven ost.

Servera
6

Lägg upp nudlar i skålar.

Toppa med resterande riven ost, salladslök och bacon.