topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Koreanskt fläskkött

Koreanskt fläskkött

med färsk rädissalsa och spicy sriracha

Härlig helgmat, eller vardagslyx? Du bestämmer! Här bjuder vi nämligen på en utsökt kombination av riktigt goda ingredienser, som tillagas på ett festligt sätt, med inspiration från Korea! Vi bygger vår koreanska fläskköttsbowl med fluffigt jasminris, fläskkött stekt med asiatisk woksås och hoisinsås, och en fräsch rädissalsa med gurka, salladslök och sesamfrön.

Taggar:
<650 kcal 2P-baserat
Snabb
Proteinrik
Mjölkfri
Allergener:
Sesam
Gluten
Sulfiter
Vete
Soja

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Jasminris

1 st

Gurka

75 g

Rädisor

1 st

Salladslök

10 g

Sesamfrön

(Innehåller Sesam Kan innehålla Korn, Kamut, Nötter, Havre, Jordnötter, Råg, Spelt, Vete)

300 g

Fläskkotlett hel

75 g

Asiatisk woksås

(Innehåller Gluten, Sulfiter, Vete, Sesam, Soja)

30 g

Hoisinsås

(Innehåller Sesam, Soja, Gluten, Vete)

20 g

Sriracha

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

½ dl

Vatten (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2457 kJ
Energi (kcal)587 kcal
Fett12.8 g
varav mättat4.6 g
Kolhydrater79.3 g
varav socker16.8 g
Protein38.7 g
Salt3.8 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten* [3 dl | 6 dl]. Rör i ris och salt* [½ tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Förbered grönsaker
2

Skär rädisori kvartar. Grovhacka gurka. Skär salladslök i tunna skivor.

Stek fläskkött
3

Skär fläskkött i 3 cm strimlor på en separat skärbräda och krydda med en nypa salt*. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek fläskkött i 3-4 min, eller tills genomstekt.

Blanda rädissalsa
4

Blanda gurka, rädisor, salladslök och sesamfrön i en medelstor skål. Krydda med salt* och peppar*.

Tillsätt asiatisk woksås
5

Tillsätt asiatisk woksås, hoisinsås och vatten* [1/2 dl | 1 dl] till stekpannan och värm i 1 min.

Servera
6

Lägg upp ris i skålar. Toppa med rädissalsa på ena sidan och fläskkött på den andra sidan. Ringla över sriracha. TIPS: Skippa sriracha om du inte tycker om stark mat.