Härlig helgmat, eller vardagslyx? Du bestämmer! Här bjuder vi nämligen på en utsökt kombination av riktigt goda ingredienser, som tillagas på ett festligt sätt, med inspiration från Korea! Vi bygger vår koreanska fläskköttsbowl med fluffigt jasminris, fläskkött stekt med asiatisk woksås och hoisinsås, och en fräsch rädissalsa med gurka, salladslök och sesamfrön.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
150 g
Jasminris
1 st
Gurka
75 g
Rädisor
1 st
Salladslök
10 g
Sesamfrön
(Innehåller Sesam Kan innehålla Korn, Kamut, Nötter, Havre, Jordnötter, Råg, Spelt, Vete)
300 g
Fläskkotlett hel
75 g
Asiatisk woksås
(Innehåller Gluten, Sulfiter, Vete, Sesam, Soja)
30 g
Hoisinsås
(Innehåller Sesam, Soja, Gluten, Vete)
20 g
Sriracha
3 dl
Vatten (steg 1)
½ tsk
Salt (steg 1)
½ dl
Vatten (steg 5)
Koka upp en medelstor kastrull med vatten* [3 dl | 6 dl]. Rör i ris och salt* [½ tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Skär rädisori kvartar. Grovhacka gurka. Skär salladslök i tunna skivor.
Skär fläskkött i 3 cm strimlor på en separat skärbräda och krydda med en nypa salt*. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek fläskkött i 3-4 min, eller tills genomstekt.
Blanda gurka, rädisor, salladslök och sesamfrön i en medelstor skål. Krydda med salt* och peppar*.
Tillsätt asiatisk woksås, hoisinsås och vatten* [1/2 dl | 1 dl] till stekpannan och värm i 1 min.
Lägg upp ris i skålar. Toppa med rädissalsa på ena sidan och fläskkött på den andra sidan. Ringla över sriracha. TIPS: Skippa sriracha om du inte tycker om stark mat.