Köttbullar i tomatsås
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Köttbullar i tomatsås

Köttbullar i tomatsås

med färsk pasta och pinjenötssallad

I kväll serverar vi inget mindre än Lady och Lufsens favorit – pasta med köttbullar i tomatsås. En snabb och enkel middag som går hem hos både stora och små. Vi kokar tagliatelle och toppar den med köttbullar som först brynts och sedan fått koka i en härlig tomatsås med Medelhavsinspirerade kryddor. En sallad med tomat, schalottenlök och rostade pinjenötter blir ett perfekt grönt tillbehör.

Taggar:
Glutenfri
Max 50g kolhydrater
Allergener:
Gluten
Vete
Ägg
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Blandfärs

25 g

Ströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

8 g

Vitlöksflörter

4 g

Köttbuljong

125 g

Körsbärstomater

1 st

Schalottenlök

4 g

Medelhavets Pärla

1 paket

Krossade tomater, vitlök & lök

20 g

Pinjenötter

(Kan innehålla Vete, Nötter, Jordnötter, Sesam, Korn, Havre, Råg, Spelt)

250 g

Tagliatelle

(Innehåller Ägg, Gluten, Vete Kan innehålla Soja, Ägg, Senap)

60 g

Salladsmix

40 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till inläggning

1

Ägg till köttbullar

½ tsk

Salt till köttbullar

1 msk

Olja till stekning

½ tsk

Salt till sås

1.5 dl

Vatten till sås

½ tsk

Socker till sås

1.5 msk

Smör till sås

1 msk

Olja till sallad

¼ tsk

Salt till sallad

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)5079 kJ
Energi (kcal)1214 kcal
Fett66.5 g
varav mättat25.6 g
Kolhydrater104.4 g
varav socker16.9 g
Protein52.5 g
Salt8.9 g

Instruktioner

Rosta pinjenötter
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Hetta upp en stor stekpanna påmedelhög värme.

Rosta pinjenötter i 3–4 min, eller tills gyllene. Lägg över i en skål.

Skär schalottenlök i tunna skivor.

Blanda schalottenlök, salt och tillräckligt med vatten för att täcka löken i en liten skål och ställ åt sidan.

TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.

Stek köttbullar
2

Blanda blandfärs, ägg, ströbröd, hälften av Medelhavets Pärla och salt i en stor skål.

Rulla färsen till köttbullar med fuktiga händer (5 per person) och placera dem på en tallrik.

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek köttbullar, vänd dem regelbundet, i 3–4 min, eller tills brynta.

Laga sås
3

Tillsätt resterande Medelhavets pärla,Vitlöksflörter, köttbuljong, krossade tomater, salt, vatten och socker till stekpannan.

Sänk till medellåg värme och sjud i 10–15 min, tills sås har tjocknat och köttbullar är genomstekta.

Rör i smör och krydda med en nypa salt och peppar.

VIKTIGT: Köttbullar är färdiglagade när de inte längre är rosa i mitten.

Blanda sallad
4

Under tiden, skölj salladsmix.

Halvera körsbärstomater.

Häll av schalottenlök.

Blanda tomater, schalottenlök, pinjenötter, salladsmix, olivolja och salt i en stor skål.

Koka pasta
5

Tillsätt pasta till kastrullen med kokande vatten. Koka pasta i 2–3 min, tills ”al dente”.

Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.

TIPS: ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Servera
6

Lägg upp pasta i skålar och toppa med köttbullar i tomatsås.

Strö över ost och servera med sallad.