.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
5
Mjöl
1
Vitlöksklyfta
½
Dragon
1
Zucchini
Nötfärs
250
Penne
1
Krossade tomater
20
Finriven ost
1
Rödbeta
50
Salladsmix
15
Balsamvinäger
1
Lök
2
Mjölk
10
Vatten
Koka upp en stor kastrull med välsaltat vatten*. Finhacka dragon (spara några blad till servering).Finhacka vitlök. Riv zucchini. Finhacka lök och sätt åt sidan. VIKTIGT: Tänk på att två personer endast använder halva påsen med dragon!
Blanda nötfärs, dragon, vitlök, mjöl och mjölk* ordentligt i en bunke. Krydda med salt* och peppar*.Häll pennen i kastrullen och låt koka i 11 min, eller tills ‘al dente’. Häll av pastan i ett durkslag och häll den sedan tillbaka i kastrullen. Ringla över en skvätt olja* så att pastan inte blir för klibbig. Sätt åt sidan med lock.
Ta en matsked av köttfärsen och rulla till en liten köttbulle. Lägg den åt sidan på en tallrik och fortsätt rulla resten av färsen. Köttfärsen räcker till ca 5 köttbullar per person. Hetta upp en skvätt olja* i en stor stekpanna på hög värme. Bryn köttbullarna tills de har fått en jämn yta, 4-5 min. VIKTIGT: Köttbullarna ska inte genomstekas än.
Sänk stekpannan till medelvärme och fräs löken i 1 min tillsammans med köttbullarna. Lägg i zucchinin och fräs i ytterligare 2-3 min. Häll i krossade tomater och låt sjuda i 10 min, eller tills köttbullarna är färdiglagade. Krydda med salt* och peppar*. VIKTIGT: Köttbullarna är färdiglagade när köttet är utan inslag av rosa. TIPS: Häll i en extra skvätt vatten om såsen blir för tjock.
Skala och riv rödbeta. Blanda rödbeta, salladsmix och balsamvinäger i en skål. Krydda med salt* och peppar*. Riv parmesan.
Lägg upp pastan på tallriken och toppa med tomatsåsen och köttbullarna. Strö parmesan över rätten och några dragonblad. Servera med rödbetssallad vid sidan av.