Köttbullar med potatismos
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Köttbullar med potatismos

Köttbullar med potatismos

löksås och picklad gurka

Null

Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid40 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

500

Potatis

20

Tranbär

Gurka

1

Gurka, piccolo

25

Vitvinsvinäger

1

Lök

2

Morot

1

Bladpersilja

Nötfärs

30

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

250

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

5

Kycklingbuljong

12.5

Senap

(Innehåller Senap)

Ingår inte i din leverans

1

Ägg

3

Socker

½

Vatten

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)133 kcal
Energi (kJ)558 kJ
Fett3.17 g
varav mättat0.8 g
Kolhydrater19.51 g
varav socker8.3 g
Protein5.19 g
Salt0.4 g

Instruktioner

1

Skala och kvarta potatis. Lägg potatisen i en kastrull, täck den med kallt vatten och låt koka upp. Sänk värmen och sjud potatisen i 20-25 min. Häll av vattnet och lägg tillbaka bitarna i kastrullen. Tillsätt en klick smör*, en nypa salt* och peppar* efter behag och mosa med en gaffel eller potatispress. VIKTIGT: Salta inte vattnet när du kokar potatisen, det kommer göra den klibbig.

2

Blanda en lag av vatten* [1/2 dl, 2 pers | 1 dl, 4 pers] med socker* [1 msk | 2 msk], vinäger, salt* och peppar* i en skål. Rör runt tills sockret har löst upp sig. Skiva gurka tunt och lägg skivorna i lagen. Rör om och se till att de täcks. Ställ åt sidan tills servering.

3

Skala och skiva lök och morot tunt. Lägg några persiljeblad åt sidan för garnering, och finhacka resten. Blanda köttfärs, ägg*, panko, hälften av persiljan, salt* och peppar* ordentligt i en bunke.

4

Ta ca 1 msk färs och rulla till en köttbulle. Fortsätt rulla tills färsen är slut. Det blir ca 8 köttbullar/person. Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på medelvärme. Stek köttbullarna i 4-5 min, tills de är genomstekta. Lägg dem på en tallrik och ställ åt sidan. VIKTIGT: Köttbullarna är färdiga när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

5

Ställ tillbaka stekpannan på plattan och fräs senap [1/2 paket, 2 pers] i ca 1 min. Tillsätt lök och morötter. Stek i 2-3 min. Häll på matlagningsgrädde, resten av persiljan, kycklingbuljong och tranbär. Låt såsen sjuda i 5 min. Tillsätt köttbullarna och låt dem bli varma rakt igenom, 3-4 min. Krydda väl med salt* och peppar*.

6

Lägg upp potatismos på era tallrikar och sleva upp köttbullar och sås. Servera med picklad gurka och garnera med persilja.