Kyckling med sås och potatis – ibland behöver det inte vara mer komplicerat än så. Kycklingen får sällskap av baconstekt morot och zucchini och vi rör ned crème fraiche för att svänga ihop en ljuvligt krämig sås på få minuter. Vi serverar med kokt potatis och salladslök, och så kan den kulinariska festen börja!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
4 g
Kycklingbuljong
½ st
Zucchini
300 g
Kycklingbröstfilé
400 g
Småpotatis
1 paket
Crème fraiche
(Innehåller Mjölk Kan innehålla Mjölk)
70 g
Bacon, tärnad
1 st
Morot
1 st
Salladslök
1.5 msk
Vetemjöl (steg 4)
¼ tsk
Salt (steg 4)
1.5 dl
Vatten (steg 5)
Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.
Halvera potatis.
Koka potatis i 12–15 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.
Häll av vattnet och krydda potatis med en nypa salt och peppar.
Sätt åt sidan under lock.
Under tiden, finhacka morot (oskalad) och zucchini [1/2 st, 2P].
Skär salladslök i tunna skivor.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek bacon [1/2 paket, 2P], morot och zucchini i 4–5 min, eller tills grönsakerna börjar bli mjuka och bacon krispig.
Lägg över i en skål och ställ åt sidan.
Blanda vetemjöl [11/2 msk | 3 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en generös nypa peppar i en djup tallrik.
Vänd kyckling i mjölet.
Hetta upp samma stekpanna (torka inte ur den) på medelhög värme och tillsätt en skvätt olivolja vid behov.
Stek kyckling i 2–3 min på varje sida, eller tills brynt.
VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.
Tillsätt vatten [11/2 dl | 3 dl] och kycklingbuljong till stekpannan.
Koka upp och sjud på medelhög värme i 5 min.
Tillsätt grönsaker och bacon och sjud i ytterligare 3–4 min, eller tills kycklingen är genomkokt.
Ta av från värme och rör i crème fraiche.
Smaka av med salt och peppar.
VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.
Lägg upp potatis och kyckling i skålar.
Ringla över krämig sås och grönsaker.
Garnera med salladslök.