Bacon, pasta och krämig sås! Behöver vi säga mer? Ikväll trollar vi snabbt och lätt ihop en fantastisk pastarätt med purjolök, spetskål och bacon, som vi blandar med krämig mornaysås och rigatoni, och så toppar vi med vacker färsk rucola.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1
Rigatoni
(Innehåller Vete, Gluten Kan innehålla Soja)
140
Bacon, tärnad
1
Purjolök
100
Mornaysås
(Innehåller Mjölk)
40
Rucola
75
Förskuren spetskål
½
Olivolja (steg 5)
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Koka pasta i 11-12 min eller tills 'al dente'.
När pastan är färdig, skopa upp kokvatten [1 dl | 2 dl] i en kopp och ställ åt sidan. Häll av resten av vattnet, lägg tillbaka pasta i kastrullen och ringla eventuellt över lite olivolja.
TIPS: Pastavattnet ska vara lika salt som havsvatten.
TIPS: ‘Al dente’ betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.
Under tiden, dela purjolök först på längden och skär den sedan tunt på bredden.
Skölj rucola.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek bacon i 4-5 min, eller tills gyllene. Lägg över till en skål och ställ åt sidan.
Skölj inte av stekpannan.
Hetta upp samma stekpanna på medelvärme.
Stek purjolök och spetskål [1/2 påse, 2P] i 4-5 min, tills mjuk.
Sänk till låg värme och rör i mornaysås, bacon, sparat kokvatten, pasta och en nypa peppar.
Blanda rucola, olivolja [1/2 msk I 1 msk] och en nypa peppar i en ny skål.
Lägg upp pasta i skålar och toppa med rucola.