Krämig bacon- och purjolökspasta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krämig bacon- och purjolökspasta

Krämig bacon- och purjolökspasta

med strimlad spetskål och färsk rucola

Bacon, pasta och krämig sås! Behöver vi säga mer? Ikväll trollar vi snabbt och lätt ihop en fantastisk pastarätt med purjolök, spetskål och bacon, som vi blandar med krämig mornaysås och rigatoni, och så toppar vi med vacker färsk rucola.

Taggar:
<650 kcal 2P-baserat
Snabb
Allergener:
Vete
Gluten
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1

Rigatoni

(Innehåller Vete, Gluten Kan innehålla Soja)

140

Bacon, tärnad

1

Purjolök

100

Mornaysås

(Innehåller Mjölk)

40

Rucola

75

Förskuren spetskål

Ingår inte i din leverans

½

Olivolja (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)649 kcal
Energi (kJ)2717 kJ
Fett27.4 g
varav mättat11 g
Kolhydrater72.1 g
varav socker7.1 g
Protein26.4 g
Salt2.2 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka pasta
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Koka pasta i 11-12 min eller tills 'al dente'.

När pastan är färdig, skopa upp kokvatten [1 dl | 2 dl] i en kopp och ställ åt sidan. Häll av resten av vattnet, lägg tillbaka pasta i kastrullen och ringla eventuellt över lite olivolja.  

TIPS: Pastavattnet ska vara lika salt som havsvatten.

TIPS: ‘Al dente’ betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Förbered grönsaker
2

Under tiden, dela purjolök först på längden och skär den sedan tunt på bredden. 

Skölj rucola. 

Stek bacon
3

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek bacon i 4-5 min, eller tills gyllene. Lägg över till en skål och ställ åt sidan.

Skölj inte av stekpannan.

Stek purjolök och kål
4

Hetta upp samma stekpanna på medelvärme.

Stek purjolök och spetskål [1/2 påse, 2P] i 4-5 min, tills mjuk.

Sänk till låg värme och rör i mornaysås, bacon, sparat kokvatten, pasta och en nypa peppar.

Förbered rucola
5

Blanda rucola, olivolja [1/2 msk I 1 msk] och en nypa peppar i en ny skål.

Servera
6

Lägg upp pasta i skålar och toppa med rucola.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image