Ikväll lagar vi en underbar baconpaj med många smaksensationer som blandas till en perfekt harmoni. Vi fyller vår paj med sprödstegt bacon, kål, paprika och en krämig gräddmix med ägg. Vi serverar vår paj med en fräsch sallad med morötter, och rostade pumpakärnor. Baconpajen smakar även riktigt gott kall dagen efter, om det nu skulle bli några rester, men det tvivlar vi på att det blir!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
140
Bacon, tärnad
1
Pajdeg
1
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
4
Vitlöksflörter
4
Kycklingbuljong
200
Kål- och paprikamix
1
Pumpakärnor
1
Sallad
1
Morot
2
Ägg (steg 2)
½
Vetemjöl (steg 2)
Sätt ugnen på 240°C/220°C (varmluft). Hetta upp en stor och torr stekpanna på medelhög värme. Stek bacon i 4-5 min, eller tills gyllene. Lägg över till en tallrik.
Rulla ut pajdeg i en rund pajform. Använd en vanlig ugnsform om du inte har en rund pajform. Blanda matlagningsgrädde, ägg* [2 st | 4 st], Vitlöksflörter, kycklingbuljong, vetemjöl* [½ msk | 1 msk] och en nypa peppar* i en stor skål. TIPS: Använd två paj- /ugnsformar till 4P.
Hetta upp en skvätt olivolja* i samma stekpanna på medelhög värme. Stek kål- och paprikamix i 2-3 min. Tillsätt sedan grönsaker och bacon till skålen med gräddmixen.
Häll ner bacon- och gräddmix i pajformen. Grädda i ugnen i 15-18 min. TIPS: Om pajen börjar få för mycket färg, täck den med folie och fortsätt grädda tills gräddmixen är färdiggräddat.
Skölj av stekpannan och hetta upp den på medelvärme. Rosta pumpafrön i 3-4 min, eller tills gyllene. Ställ åt sidan på en tallrik. Skiva sallad tunt. Skala morot i långa band med en potatisskalare. Blanda sallad, morot, en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en skål. Strö över pumpafrön.
Lägg upp paj och sallad på tallrikar.