topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krämig baconpaj

Krämig baconpaj

med knaprig morotssallad och rostade pumpafrön

Ikväll lagar vi en underbar baconpaj med många smaksensationer som blandas till en perfekt harmoni. Vi fyller vår paj med sprödstegt bacon, kål, paprika och en krämig gräddmix med ägg. Vi serverar vår paj med en fräsch sallad med morötter, och rostade pumpakärnor. Baconpajen smakar även riktigt gott kall dagen efter, om det nu skulle bli några rester, men det tvivlar vi på att det blir!

Taggar:
Barnvänlig
Allergener:
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

140

Bacon, tärnad

1

Pajdeg

1

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

4

Vitlöksflörter

4

Kycklingbuljong

200

Kål- och paprikamix

1

Pumpakärnor

1

Sallad

1

Morot

Ingår inte i din leverans

2

Ägg (steg 2)

½

Vetemjöl (steg 2)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)1035 kcal
Energi (kJ)4331 kJ
Fett63.33 g
varav mättat26 g
Kolhydrater76.7 g
varav socker11.1 g
Protein32.23 g
Salt4 g

Köksredskap

Stekpanna
Ugnsform

Instruktioner

Stek bacon
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C (varmluft). Hetta upp en stor och torr stekpanna på medelhög värme. Stek bacon i 4-5 min, eller tills gyllene. Lägg över till en tallrik.

Förbered gräddmix
2

Rulla ut pajdeg i en rund pajform. Använd en vanlig ugnsform om du inte har en rund pajform. Blanda matlagningsgrädde, ägg* [2 st | 4 st], Vitlöksflörter, kycklingbuljong, vetemjöl* [½ msk | 1 msk] och en nypa peppar* i en stor skål. TIPS: Använd två paj- /ugnsformar till 4P.

Stek kål- och paprikamix
3

Hetta upp en skvätt olivolja* i samma stekpanna på medelhög värme. Stek kål- och paprikamix i 2-3 min. Tillsätt sedan grönsaker och bacon till skålen med gräddmixen.

Grädda paj
4

Häll ner bacon- och gräddmix i pajformen. Grädda i ugnen i 15-18 min. TIPS: Om pajen börjar få för mycket färg, täck den med folie och fortsätt grädda tills gräddmixen är färdiggräddat.

Gör sallad
5

Skölj av stekpannan och hetta upp den på medelvärme. Rosta pumpafrön i 3-4 min, eller tills gyllene. Ställ åt sidan på en tallrik. Skiva sallad tunt. Skala morot i långa band med en potatisskalare. Blanda sallad, morot, en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en skål. Strö över pumpafrön.

Servera
6

Lägg upp paj och sallad på tallrikar.