Krämig bacontagliatelle
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krämig bacontagliatelle

Krämig bacontagliatelle

med krispig pangrattato och finriven ost

I kväll lagar vi härlig mysmat som kommer att slukas av hela familjen. Den färska tagliatellen har bytt ut den klassiska köttfärssåsen mot en ny följeslagare – en superkrämig sås på matlagningsgrädde med bacon, tomat, riven ost och vår egen kryddblandning Hello Sunrise. Vi vänder ner färsk persilja och rucola i den färdiga pastan och toppar med knaprig pangrattato.

Taggar:
Snabb
Barnvänlig
Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk
Ägg
Selleri
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

25 g

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

2 st

Vitlöksklyfta

2 st

Tomat

1 st

Schalottenlök

4 g

Kycklingbuljong

150 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

250 g

Tagliatelle

(Innehåller Ägg, Gluten, Vete Kan innehålla Soja, Ägg, Senap)

8 g

Hello Sunrise

(Innehåller Selleri, Senap)

40 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

40 g

Rucola

140 g

Bacon, tärnad

1 portionspåse

Bladpersilja

Ingår inte i din leverans

½ msk

Olja till bröd

½ msk

Olja till stekning

1 dl

Sparat pastavatten

¼ tsk

Salt till sås

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3837 kJ
Energi (kcal)917 kcal
Fett47.4 g
varav mättat20.9 g
Kolhydrater94.6 g
varav socker10.2 g
Protein38.4 g
Salt5.2 g

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Skär schalottenlök i tunna skivor.

Grovhacka tomat.

Skölj rucola. 

Finhacka persilja.

Finhacka eller pressa vitlök.  

Stek pangrattato
2

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek panko i 3–4 min, eller tills gyllene och krispig. Krydda med en nypa salt och peppar och lägg över i en liten skål.

Koka pasta
3

Koka pasta i 2–3 min, eller tills "al dente". 

Precis innan pastan är färdig, skopa upp kokvatten i en kopp. Ställ åt sidan.

TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.

TIPS: "Al dente" betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Laga sås
4

Hetta upp samma stekpanna på medelhög värme.

Stek bacon och schalottenlök i 3–4 min, eller tills de börjar bli brynta.

Tillsätt tomat och stek i 2–3 min, tills den börjar bli mjuk. Tillsätt vitlök och stek i ytterligare 1 min, eller tills väldoftande

Sänk till medelvärme och rör i matlagningsgrädde, sparat pastavatten, hälften av osten, Hello Sunrise, kycklingbuljong, salt och peppar.

Sjud i 3–4 min, eller tills något tjocknat.

Tillsätt pasta
5

Tillsätt rucola, persilja och pasta till den färdiga såsen.

TIPS: Tillsätt en skvätt vatten om såsen har blivit för tjock.

Servera
6

Lägg upp baconpasta i skålar.

Toppa med pangrattato och resterande ost.