I kväll lagar vi härlig mysmat som kommer att slukas av hela familjen. Den färska tagliatellen har bytt ut den klassiska köttfärssåsen mot en ny följeslagare – en superkrämig sås på matlagningsgrädde med bacon, tomat, riven ost och vår egen kryddblandning Hello Sunrise. Vi vänder ner färsk persilja och rucola i den färdiga pastan och toppar med knaprig pangrattato.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
25 g
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
2 st
Vitlöksklyfta
2 st
Tomat
1 st
Schalottenlök
4 g
Kycklingbuljong
150 ml
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
250 g
Tagliatelle
(Innehåller Ägg, Gluten, Vete Kan innehålla Soja, Ägg, Senap)
8 g
Hello Sunrise
(Innehåller Selleri, Senap)
40 g
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
40 g
Rucola
140 g
Bacon, tärnad
1 portionspåse
Bladpersilja
½ msk
Olja till bröd
½ msk
Olja till stekning
1 dl
Sparat pastavatten
¼ tsk
Salt till sås
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Skär schalottenlök i tunna skivor.
Grovhacka tomat.
Skölj rucola.
Finhacka persilja.
Finhacka eller pressa vitlök.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek panko i 3–4 min, eller tills gyllene och krispig. Krydda med en nypa salt och peppar och lägg över i en liten skål.
Koka pasta i 2–3 min, eller tills "al dente".
Precis innan pastan är färdig, skopa upp kokvatten i en kopp. Ställ åt sidan.
TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.
TIPS: "Al dente" betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.
Hetta upp samma stekpanna på medelhög värme.
Stek bacon och schalottenlök i 3–4 min, eller tills de börjar bli brynta.
Tillsätt tomat och stek i 2–3 min, tills den börjar bli mjuk. Tillsätt vitlök och stek i ytterligare 1 min, eller tills väldoftande
Sänk till medelvärme och rör i matlagningsgrädde, sparat pastavatten, hälften av osten, Hello Sunrise, kycklingbuljong, salt och peppar.
Sjud i 3–4 min, eller tills något tjocknat.
Tillsätt rucola, persilja och pasta till den färdiga såsen.
TIPS: Tillsätt en skvätt vatten om såsen har blivit för tjock.
Lägg upp baconpasta i skålar.
Toppa med pangrattato och resterande ost.