Krämig basilika-tortelloni
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krämig basilika-tortelloni

Krämig basilika-tortelloni

med purjolök och balsamicorostad tomat

Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.

Allt som är krämigt gillar vi! Vi gör det enkelt med tortelloni fyllda med spenat och ricotta. Vi blandar vår pasta i en krämig sås med purjolök, vitlök, grädde, basilika och balsamicorostad tomat. Vi serverar vår krämiga basilika-tortelloni med färsk rucola, och så toppar vi med hyvlad ost och rostade pumpakärnor.

Taggar:
Snabb
Vegetarisk
Allergener:
Mjölk
Ägg
Gluten
Vete
Soja
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

300

Tortelloni med ricotta och spenat

(Innehåller Mjölk, Ägg, Gluten, Vete Kan innehålla Senap, Soja)

1

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

12.5

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

1

Basilika

20

Italiensk hårdost, hyvlad

(Innehåller Mjölk)

12

Balsamvinäger

(Innehåller Sulfiter)

1

Vitlöksklyfta

1

Pumpakärnor

(Kan innehålla Nötter, Jordnötter, Sesam)

20

Rucola

1

Purjolök

2

Tomat

Ingår inte i din leverans

½

Olivolja (steg 1)

½

Socker (steg 1)

1

Smör (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)725 kcal
Energi (kJ)3034 kJ
Fett35.2 g
varav mättat17.2 g
Kolhydrater74.4 g
varav socker18.6 g
Protein24.8 g
Salt2.6 g

Köksredskap

Bakplåt
Kastrull

Instruktioner

Rosta tomat
1

\Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft.

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Skär tomat i 2 cm breda klyftor och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med balsamvinäger, olivolja [1/2 msk | 1 msk], socker [1/2 tsk | 1 tsk], en nypa salt och peppar.

Rosta i ugnen i 10-12 min.

TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.

Förbered råvaror
2

Under tiden, halvera purjolök på längden och skär i tunna skivor.

Finhacka eller pressa vitlök.

Plocka och finhacka basilikablad.

Skölj rucola [½ påse, 2P].

Placera pumpakärnor i ett hörn av plåten när det återstår 5 min av tomatens tillagningningstid, och rosta den resterande tiden (5 min). 

Koka pasta
3

Tillsätt pasta till kastrullen med kokande vatten, och koka i 1-2 min, eller tills ‘al dente’.

När pastan är färdig, skopa upp pastavatten [1 dl | 2 dl] i en kopp och ställ åt sidan.

Häll av resten av vattnet och ställ pasta åt sidan i ett durkslag.

TIPS: ‘Al dente’ betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Laga sås
4

Smält smör [1 msk | 2 msk] i samma kastrull på medelvärme.

Stek purjolök och vitlök i 1-2 min, tills mjuka.

Rör i pastavatten, matlagningsgrädde, sojasås [½ paket, 2P], basilika och en generös nypa peppar.

Tillsätt pasta
5

Rör i pasta i kastrullen och sjud tills såsen tjocknat något, 1 min.

Precis innan servering, rör i rostad tomat i kastrullen.

Servera
6

Lägg upp basilika-tortelloni i skålar.

Toppa med färsk rucola och ringla eventuellt över en skvätt olivolja.

Strö över hyvlad ost och rostade pumpakärnor.