Har du alltid undrat över skillnaden mellan tortelloni och tortellini? Då kan vi berätta att tortelloni vanligtvis är lite större och har en vegetarisk fyllning, och det är dem vi använder i dagens snabba pastarätt. Vi serverar dem i en härligt gräddig svampsås med portobello, lök, spenat och ost som vi smaksätter med dragon. Smaklig måltid!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
20 g
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
1 portionspåse
Dragon
12.5 ml
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
1 st
Vitlöksklyfta
150 g
Portabello
1 st
Lök
30 g
Spenat
(Kan innehålla Selleri)
1 paket
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
300 g
Tortelloni med ricotta och spenat
(Innehåller Vete, Mjölk, Ägg, Gluten Kan innehålla Blötdjur, Selleri, Nötter, Fisk, Kräftdjur, Senap, Soja)
1 msk
Olivolja (steg 2)
1 dl
Vatten (steg 2)
Grovhacka portobello.
Skär lök i tunna skicor.
Finhacka eller pressa vitlök.
Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek portobello och lök i 3–4 min, tills mjuka och brynta.
Tillsätt vitlök och stek i 30 sek, tills väldoftande.
Tillsätt matlagninsggrädde, grönsakbuljong, sojasås [1/2 påse, 2P], tortelloni, finriven ost och vatten [1 dl | 2 dl].
Sjud i 1–2 min, tills såsen tjocknar och tortelloni är al dente.
TIPS: ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.
Under tiden, riv estragonblad i bitar med händerna.
Skölj spenat.
Rör ned spenat och estragon i såsen precis innan servering.
Lägg upp tortelloni i skålar.