Har du alltid undrat över skillnaden mellan tortelloni och tortellini? Då kan vi berätta att tortelloni vanligtvis är lite större och har en vegetarisk fyllning, och det är dem vi använder i dagens snabba pastarätt. Vi serverar dem i en härligt gräddig svampsås med portobello, lök, spenat och ost som vi smaksätter med dragon. Smaklig måltid!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300 g
Svamptortelloni
(Innehåller Gluten, Vete, Mjölk, Ägg Kan innehålla Soja, Nötter, Fisk, Kräftdjur, Blötdjur, Senap, Selleri)
12.5 ml
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
150 g
Portabello
150 ml
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
30 g
Spenat
10 g
Pumpakärnor
(Kan innehålla Spelt, Jordnötter, Sesam, Vete, Havre, Nötter, Korn, Kamut, Råg)
1 st
Vitlöksklyfta
20 g
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
1 st
Lök
1 portionspåse
Dragon
1 msk
Olja till stekning
1 dl
Vatten till sås
Grovhacka portobello.
Skär lök i tunna skicor.
Finhacka eller pressa vitlök.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek portabello och lök i 3–4 min, tills mjuka och brynta.
Tillsätt vitlök och stek i 30 sek, tills väldoftande.
Tillsätt matlagningsgrädde, grönsaksbuljong, sojasås, tortelloni, finriven ost och vatten.
Sjud i 1–2 min, tills såsen tjocknar och tortelloni är "al dente".
TIPS: ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.
Under tiden, riv dragonblad i bitar med händerna.
Skölj spenat.
Rör ner spenat och dragon i såsen precis innan servering.
Lägg upp tortelloni i skålar och garnera med pumpakärnor.