Krämig fläskgryta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krämig fläskgryta

Krämig fläskgryta

med rökt paprika och färsk spenat

Ikväll frestar vi med härlig mysmat som kommer att slukas av hela familjen. Vi lagar en fantastisk fläskgryta som får spännande smak av sojasås och rökt paprikapulver, och ljuvlig krämighet av grädde och tomater. Vi serverar vår gryta med fluffigt ris och färsk spenat. Räkna inte med rester ikväll!

Taggar:
Snabb
Barnvänlig
Allergener:
Mjölk
Vete
Soja
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

4

Rökt paprikapulver

4

Kycklingbuljong

1

Lök

1

Tomat

30

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

150

Basmatiris

300

Fläskkotlett hel

25

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

Ingår inte i din leverans

3

Vatten (steg 1)

½

Salt (steg 1)

1

Olivolja (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)706 kcal
Energi (kJ)2955 kJ
Fett28.9 g
varav mättat12.6 g
Kolhydrater69.3 g
varav socker8.1 g
Protein40.8 g
Salt4.6 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].

Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min.

Ta av från värme och låt vila under tills servering. 

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Förbered råvaror
2

Medan riset kokar, halvera och skär lök i tunna skivor. 

Grovhacka tomat.

Skölj spenat.

Tärna kött i 2 cm stora bitar på en separat skärbräda. 

Stek kött och lök
3

Hetta upp olivolja [1 msk I 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek kött och lök i 2-3 min, tills löken är genomskinlig.

Rör i sojasås och rökt paprikapulver och stek i ytterligare 1 min, tills kött är genomstekt.

TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

Tillsätt tomat
4

Tillsätt tomat till stekpannan och stek i 1-2 min, tills mjuk.

Koka sås
5

Sänk till medelvärme och rör i matlagningsgrädde och kycklingbuljong. Sjud i 2-3 min, tills tjocknad och uppvärmd. Smaka av med salt och peppar.

TIPS: Tillsätt en extra skvätt vatten om såsen verkar tjock.

Servera
6

Lägg upp ris i skålar.

Toppa med spenat och fläskgryta.