Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.
Ikväll lagar vi en spännande kikärtscurry med massor av härliga ingredienser. Den goda currysåsen innehåller kikärtor, kokosmjölk och massor av ljuvliga kryddor. Spännande tillbehör är knaprigt cashewris med mynta och koriander, och en fräsch morot- och gurksallad med lime.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
150 g
Basmatiris
1 portionspåse
Mynta & koriander
20 g
Cashewnötter
(Innehåller Nötter Kan innehålla Spelt, Vete, Korn, Nötter, Havre, Jordnötter, Råg, Sesam)
200 ml
Kokosmjölk
4 g
Milda Mahal
1 paket
Kikärtor
1 st
Lök
20 g
Gul currypasta
(Innehåller Senap)
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
1 paket
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
50 g
Aprikoschutney
(Innehåller Senap)
1 st
Morot
1 st
Gurka
1 st
Lime
3 dl
Vatten (steg 1)
½ msk
Smör (steg 1)
½ tsk
Salt (steg 1)
1 msk
Olivolja (steg 5)
¼ tsk
Salt (steg 4)
2 msk
Vatten (steg 4)
Grovhacka cashewnötter. Hetta upp i en medelstor kastrull på medelvärme. Rosta cashewnötter i 1-2 min, tills gyllene.
Tillsätt smör [1/2 msk I 1 msk] och låt det smälta.
Tillsätt vatten [3 dl | 6 dl] och koka upp. Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min.
Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min, tills riset är mjukt.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Under tiden, finhacka lök.
Skär lime i klyftor.
Häll av och skölj kikärtor.
Plocka och finhacka mynta och koriander.
Blanda yoghurt, hälften av koriandern, hälften av myntan, salt och peppar i en liten skål.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stekpanna på medelvärme.
Stek lök i 4-5 min, eller tills mjuk.
Rör i currypasta, grönsaksbuljong och Milda Mahal, och sjud i 1-2 min, eller tills väldoftande.
Rör i kokosmjölk, kikärtor och vatten [2 msk | 4 msk] i stekpannan, och sjud tills något reducerat, 4-5 min.
Krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], limejuice [1/4 msk | 1/2 msk] och peppar.
Under tiden, skala morot och gurka i långa band med en potatisskalare.
Blanda morot, gurka, limejuice [1 msk I 2 msk], olivolja [1 msk I 2 msk], en nypa salt i en skål.
Precis innan servering, rör i resterande koriander och resterande mynta i kastrullen med ris, och rör om med en gaffel.
Lägg upp cashewris i skålar.
Toppa med krämig kikärtscurry.
Servera med sallad, aprikoschutney och koriander- och myntayoghurt.