Krämig kokos- och linskorma
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krämig kokos- och linskorma

Krämig kokos- och linskorma

med basmatiris och granatäpplekärnor

Gröna linser passar perfekt i indiska curryrätter och i kvällens middag får de sällskap av massor av härliga smaker. Vi lagar en krämig sås på kokosmjölk och kryddar med gul currypasta och vår egen kryddblandning Milda Mahal. Sedan serverar vi vår linscurry med fluffigt basmatiris och toppar med färska granatäpplekärnor, salta jordnötter, hackad chili och söt aprikoschutney.

Taggar:
Snabb
Allergener:
Jordnötter
Senap
Selleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

20 g

Saltade jordnötter

(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)

½ st

Röd chili

½ st

Granatäpple

50 g

Aprikoschutney

(Innehåller Senap)

20 g

Gul currypasta

(Innehåller Senap)

150 g

Basmatiris

1 paket

Gröna linser

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

180 ml

Kokosmjölk

4 g

Milda Mahal

60 g

Spenat

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

2 msk

Smör till stekning

½ tsk

Salt till linser

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3318 kJ
Energi (kcal)793 kcal
Fett34.8 g
varav mättat22.7 g
Kolhydrater102 g
varav socker19.2 g
Protein17.9 g
Salt5.1 g

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten.

Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Förbered grönsaker
2

Under tiden, skölj spenat.

Häll av linser.

Rulla granatäpple mot arbetsytan så kärnorna lossnar. Dela den på mitten, sänk ner halvorna i en skål med vatten och lossa försiktigt kärnorna med händerna. Låt kärnorna sjunka till botten, ta bort det vita hinnorna från ytan och häll av vattnet.

Halvera, kärna ur och finhacka chili.

TIPS: Genom att lossa kärnorna under vatten förhindrar du att köket ofrivilligt färgas rosa!

Fräs kryddor
3

Smält smör i en stor stekpanna på medelvärme.

Fräs Milda Mahal och gul currypasta i 1 min, tills väldoftande.

Tillsätt linser
4

Tillsätt linser, grönsaksbuljong, salt och kokosmjölk till stekpannan.

Sjud i 3–4 min, tills något tjocknat.

Tillsätt spenat
5

Vänd ner spenat tills den mjuknar i curryn precis innan servering.

Servera
6

Lägg upp ris och curry i djupa tallrikar.

Toppa med granatäpple, chili, jordnötter och en klick aprikoschutney.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.