Skriker barnen efter mat? Då har du valt rätt recept, nu trollar vi nämligen fram en supersnabb, men ändå mättande och utsökt god rätt. Vi gör det enkelt och steker räkor, lök och tomat som får sjuda i en ljuvlig sås med spenat, grädde och massor av härliga kryddor. Vi rör i spagetti, toppar med pumpakärnor och ost, och så är maten färdig.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 paket
Spaghetti
(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Soja)
1 paket
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
20 g
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
150 g
Räkor
(Innehåller Kräftdjur, Sulfiter Kan innehålla Mjölk, Ägg, Senap, Soja, Gluten, Sesam, Fisk, Blötdjur)
4 g
Medelhavets Pärla
60 g
Spenat
(Kan innehålla Selleri)
4 g
Mamas Favorit
(Innehåller Ägg)
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
1 st
Lök
2 st
Tomat
10 g
Pumpakärnor
(Kan innehålla Spelt, Jordnötter, Sesam, Vete, Havre, Nötter, Korn, Kamut, Råg)
½ msk
Olivolja (steg 2)
¼ tsk
Salt (steg 2)
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Koka pasta i 8-9 min, eller tills 'al dente'.
När pastan är färdig, skopa upp pastavatten [1 dl | 2 dl] i en kopp och ställ åt sidan. Häll av resten av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.
TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten. - ‘Al dente’ betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.
Under tiden, skär lök i tunna skivor.
Grovhacka tomat.
Skölj spenat.
Hetta upp olivolja [1 msk I 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek räkor, lök, tomat, Mamas favorit, Medelhavets Pärla, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i 3-4 min, eller tills löken är mjuk.
Sänk till medelvärme, rör i spenat, matlagningsgrädde, pastavatten [1/2 dl | 1 dl] och grönsaksbuljong. Sjud i 1-2 min.
Rör i färdig pasta.
TIPS: Räkorna är färdiga när de är rosa utanpå och ogenomskinliga i mitten.
Lägg upp räkpasta i skålar.
Garnera med pumpakärnor och riven ost.