Medelhavs-inspirerad räkpasta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Medelhavs-inspirerad räkpasta

Medelhavs-inspirerad räkpasta

med tomater och finriven ost

Skriker barnen efter mat? Då har du valt rätt recept, nu trollar vi nämligen fram en supersnabb, men ändå mättande och utsökt god rätt. Vi gör det enkelt och steker räkor, lök och tomat som får sjuda i en ljuvlig sås med spenat, grädde och massor av härliga kryddor. Vi rör i spagetti, toppar med pumpakärnor och ost, och så är maten färdig.

Taggar:
Supersnabb
Snabb
Under 650 kcal
Laga mig först
Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk
Ägg
Kräftdjur
Selleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 paket

Spaghetti

(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Soja)

150 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

20 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

150 g

Räkor

(Innehåller Kräftdjur)

4 g

Medelhavets Pärla

60 g

Spenat

4 g

Mamas Favorit

(Innehåller Ägg)

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

1 st

Lök

2 st

Tomat

10 g

Pumpakärnor

(Kan innehålla Spelt, Jordnötter, Sesam, Vete, Havre, Nötter, Korn, Kamut, Råg)

Ingår inte i din leverans

½ msk

Olivolja (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 2)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2723 kJ
Energi (kcal)651 kcal
Fett22.9 g
varav mättat11.3 g
Kolhydrater77.1 g
varav socker12.5 g
Protein30.1 g
Salt3.9 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka pasta
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten. 

Koka pasta i 8–9 min, eller tills "al dente". 

När pastan är färdig, skopa upp pastavatten [1/2 dl | 1 dl] i en kopp och ställ åt sidan. Häll av resten av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen. 

TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten. 

TIPS: "Al dente" betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd. 

Stek räkor
2

Under tiden, skär lök i tunna skivor.

Grovhacka tomat.

Skölj spenat.

Hetta upp olivolja [1/2 msk I 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek räkor, lök, tomat, Mamas favorit, Medelhavets Pärla, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i 3–4 min, eller tills löken är mjuk. 

Tillsätt pasta
3

Sänk till medelvärme, rör i spenat, matlagningsgrädde, sparat pastavatten och grönsaksbuljong till stekpannan. Sjud i 1–2 min, eller tills pastan är färdigkokt.

Rör i färdig pasta.

TIPS: Räkorna är färdiga när de är rosa utanpå och ogenomskinliga i mitten.

Servera
4

Lägg upp räkpasta i skålar.

Garnera med pumpakärnor och finriven ost.