Lättlagad medelhavs-inspirerad räkpasta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Lättlagad medelhavs-inspirerad räkpasta

Lättlagad medelhavs-inspirerad räkpasta

med stekta tomater och finriven ost

Skriker barnen efter mat? Då har du valt rätt recept, nu trollar vi nämligen fram en supersnabb, men ändå mättande och utsökt god rätt. Vi gör det enkelt och steker räkor, lök och tomat som får sjuda i en ljuvlig sås med spenat, grädde och massor av härliga kryddor. Vi rör i spagetti, toppar med pumpakärnor och ost, och så är maten färdig.

Taggar:
Snabb
Supersnabb
Allergener:
Ägg
Mjölk
Kräftdjur
Vete
Gluten
Selleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

4 g

Mamas Favorit

(Innehåller Ägg)

2 st

Tomat

4 g

Medelhavets Pärla

150 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

10 g

Pumpakärnor

(Kan innehålla Spelt, Jordnötter, Sesam, Vete, Havre, Nötter, Korn, Kamut, Råg)

150 g

Räkor

(Innehåller Kräftdjur)

1 paket

Spaghetti

(Innehåller Vete, Gluten Kan innehålla Senap, Soja)

20 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

1 st

Lök

60 g

Spenat

Ingår inte i din leverans

½ dl

Sparat pastavatten

½ msk

Olja till stekning

¼ tsk

Salt till räkor

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3103 kJ
Energi (kcal)742 kcal
Fett33.9 g
varav mättat20 g
Kolhydrater79 g
varav socker12.5 g
Protein30.1 g
Salt3.9 g

Instruktioner

Koka pasta
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Koka pasta i 8–9 min, eller tills "al dente".

När pastan är färdig, skopa upp pastavatten i en kopp och ställ åt sidan. Häll av resten av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.

TIPS: 1) Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten. 2) "Al dente" betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd. 

Stek räkor
2

Under tiden, skär lök i tunna skivor.

Grovhacka tomat.

Skölj spenat.

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek räkor, lök, tomat, Mamas Favorit, Medelhavets Pärla, salt och en nypa peppar i 3–4 min, eller tills löken är mjuk.

Tillsätt pasta
3

Sänk till medelvärme, rör i spenat, matlagningsgrädde, sparat pastavatten och grönsaksbuljong till stekpannan. Sjud i 1–2 min, eller tills pastan är färdigkokt.

Rör i färdig pasta.

TIPS: Räkorna är färdiga när de är rosa utanpå och ogenomskinliga i mitten.

Servera
4

Lägg upp räkpasta i skålar.

Garnera med pumpakärnor och finriven ost.