Krämig medelhavsinspirerad räkpasta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krämig medelhavsinspirerad räkpasta

Krämig medelhavsinspirerad räkpasta

med körsbärstomater och finriven ost

I kväll drömmer vi oss bort till Medelhavets varma stränder och lagar en snabb räkpasta med härliga örtkryddor. Vi kokar spaghetti och vänder den i en gräddsås med räkor, lök, körsbärstomater och spenat. Våra kryddblandningar Mamas Favorit och Medelhavets Pärla ger helt rätt smak, och pastan får en både krämig och knaprig topping i form av finriven ost och pumpakärnor.

Taggar:
Snabb
<650 kcal 2P-baserat
Supersnabb
Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk
Ägg
Kräftdjur
Selleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 paket

Spaghetti

(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Soja)

1 paket

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

20 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

150 g

Räkor

(Innehåller Kräftdjur)

4 g

Medelhavets Pärla

60 g

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

4 g

Mamas Favorit

(Innehåller Ägg)

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

1 st

Lök

1 paket

Pumpakärnor

(Kan innehålla Spelt, Jordnötter, Sesam, Vete, Havre, Nötter, Korn, Kamut, Råg)

125 g

Körsbärstomater

Ingår inte i din leverans

½ msk

Olivolja (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 2)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2684 kJ
Energi (kcal)642 kcal
Fett22.8 g
varav mättat11.4 g
Kolhydrater75.2 g
varav socker10.8 g
Protein30 g
Salt3.2 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka pasta
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Koka pasta i 8–9 min, eller tills ”al dente”.

Precis innan pastan är färdig, skopa upp kokvatten [1/2 dl | 1 dl] i en kopp.

Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.

TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.

TIPS: ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Stek räkor
2

Under tiden, skär lök i tunna skivor.

Halvera körsbärstomater.

Skölj spenat.

Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek räkor, lök, körsbärstomater, Mamas Favorit, Medelhavets Pärla, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i 3–4 min, eller tills lök är mjuk.

TIPS: Räkorna är färdiga när de är rosa utanpå och ogenomskinliga i mitten.

Laga sås
3

Sänk till medelvärme och tillsätt spenat, matlagningsgrädde, sparat kokvatten och grönsaksbuljong.

Sjud i 1–2 min, eller tills sås tjocknar något.

Vänd ner pasta i såsen.

TIPS: Tillsätt en extra skvätt vatten om pastan verkar torr.

Servera
4

Lägg upp räkpasta i skålar.

Garnera med pumpakärnor och finriven ost.