Krämig pärlcouscous är perfekt att svänga ihop när tiden är knapp och magarna kurrar. Samtidigt som pärlcouscous kokar, steker vi med bacon, svamp och zucchini. Sedan blandar vi allt och tillsätter spenat, creme fraiche och basilika. En perfekt vardagsrätt som lagas på under en halvtimme!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
170 g
Pärlcouscous
(Innehåller Vete, Gluten)
1 st
Vitlöksklyfta
1 st
Lök
200 g
Champinjoner
1 st
Zucchini
60 g
Spenat
(Kan innehålla Selleri)
1 portionspåse
Basilika
140 g
Bacon, tärnad
25 ml
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
½ paket
Crème fraiche
(Innehåller Mjölk)
4 dl
Vatten (steg 1)
¼ tsk
Salt (steg 1)
Koka upp en medelstor kastrull med vatten [4 dl | 8 dl], grönsaksbuljong och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].
Tillsätt pärlcouscous, sänk till medelvärme och sjud i 12-15 min, eller tills den är mjuk, men fortfarande har tuggmotstånd.
Häll av kvarvarande vatten.
Finhacka eller pressa vitlök.
Finhacka lök.
Skär svamp i tunna skivor.
Skär zucchini i kvartar på längden, och finhacka på bredden.
Finhacka basilika.
Skölj spenat.
Hetta upp en stor och torr stekpanna på hög värme.
Stek bacon och svamp i 2-3 min.
Sänk till medelhög värme.
Tillsätt lök, vitlök och zucchini, och stek i ytterligare 3-4 min.
Tillsätt sojasås och en generös nypa peppar.
Sänk till medelvärme.
Tillsätt färdig pärlcouscous, crème fraiche [1/2 paket, 2P] och hälften av basilikan.
Tillsätt spenat och rör om tills den har mjuknat. Smaka av med salt och peppar.
Lägg upp pärlcouscous i skålar och garnera med resterande basilika.