Krämig pärlcouscous
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krämig pärlcouscous

Krämig pärlcouscous

med stekt bacon och färsk spenat

Krämig pärlcouscous är perfekt att svänga ihop när tiden är knapp och magarna kurrar. Samtidigt som pärlcouscous kokar, steker vi med bacon, svamp och zucchini. Sedan blandar vi allt och tillsätter spenat, matlagningsgrädde och basilika. En perfekt vardagsrätt som lagas på under en halvtimme!

Taggar:
Snabb
Barnvänlig
<650 kcal 2P-baserat
Allergener:
Vete
Gluten
Selleri
Soja
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

170

Pärlcouscous

(Innehåller Vete, Gluten)

1

Vitlöksklyfta

1

Lök

1

Zucchini

30

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

1

Basilika

140

Bacon, tärnad

4

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

200

Champinjoner

25

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

½

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

Ingår inte i din leverans

4

Vatten (steg 1)

¼

Salt (steg 1)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)646 kcal
Energi (kJ)2705 kJ
Fett24.9 g
varav mättat10.9 g
Kolhydrater71 g
varav socker10.2 g
Protein28.5 g
Salt5.2 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka pärlcouscous
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [4 dl | 8 dl], grönsaksbuljong och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].

Tillsätt pärlcouscous, sänk till medellåg värme och sjud i 12-15 min, eller tills den är mjuk, men fortfarande har tuggmotstånd.

Häll av kvarvarande vatten. 

Förbered grönsaker
2

Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.

Skär lök och svamp i tunna skivor.

Tärna zucchini i 1 cm stora bitar

Finhacka basilika.

Skölj spenat. 

Stek bacon & svamp
3

Hetta upp en stor och torr stekpanna på hög värme.

Stek bacon och svamp i 2-3 min.

Sänk till medelhög värme. 

Tillsätt lök, vitlök och zucchini, och stek i 3-4 min, eller tills grönsakerna är mjuka.

Tillsätt sojasås och en generös nypa peppar.

Tillsätt pärlcouscous
4

Sänk till medelvärme.

Tillsätt färdig pärlcouscous och matlagningsgrädde [1/2 paket, 2P] till stekpannan.

Tillsätt spenat
5

Tillsätt spenat och rör om tills den har mjuknat.

Smaka av med salt och peppar.

Servera
6

Lägg upp pärlcouscous i skålar.

Garnera med basilika.