Krämig pärlcouscous är perfekt att svänga ihop när tiden är knapp och magarna kurrar. Samtidigt som pärlcouscous kokar, steker vi med bacon, svamp och zucchini. Sedan blandar vi allt och tillsätter spenat, matlagningsgrädde och basilika. En perfekt vardagsrätt som lagas på under en halvtimme!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
170 g
Pärlcouscous
(Innehåller Vete, Gluten)
1 st
Vitlöksklyfta
1 st
Lök
1 st
Zucchini
30 g
Spenat
(Kan innehålla Selleri)
1 portionspåse
Basilika
140 g
Bacon, tärnad
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
200 g
Champinjoner
25 ml
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
75 ml
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
4 dl
Vatten (steg 1)
¼ tsk
Salt (steg 1)
Koka upp en medelstor kastrull med vatten [4 dl | 8 dl], grönsaksbuljong och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].
Tillsätt pärlcouscous, sänk till medellåg värme och sjud i 12-15 min, eller tills "al dente".
Häll av kvarvarande vatten och ställ åt sidan.
Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.
Skär lök och svamp i tunna skivor.
Tärna zucchini i 1 cm stora bitar.
Finhacka basilika.
Skölj spenat.
Hetta upp en stor och torr stekpanna på hög värme.
Stek bacon och svamp i 2-3 min.
Sänk till medelhög värme.
Tillsätt lök, vitlök och zucchini, och stek i 3-4 min, eller tills grönsakerna är mjuka.
Tillsätt sojasås och en generös nypa peppar.
Sänk till medelvärme.
Tillsätt färdig pärlcouscous och matlagningsgrädde [1/2 paket, 2P] till stekpannan.
Tillsätt spenat och rör om tills den har mjuknat.
Smaka av med salt och peppar.
Lägg upp pärlcouscous i skålar.
Garnera med basilika.