topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krämig pasta

Krämig pasta

med portobello, spenat och färsk timjan

.

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

15

Balsamvinäger

4

Grönsaksbuljong

1

Rödlök

200

Skogschampinjoner

1

Timjan

100

Spenat

150

Crème fraiche

1

Citron

20

Pecorino Romano ost

150

Portabello

250

Penne

2

Vitlöksklyfta

Ingår inte i din leverans

1.33

Smör

3

Socker

1

Vatten

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)115 kcal
Energi (kJ)481 kJ
Fett5.4 g
varav mättat5.4 g
Kolhydrater9.15 g
varav socker7.7 g
Protein0.21 g
Salt1 g

Instruktioner

1

Koka upp vatten* i en vattenkokare. Skiva rödlök tunt. Pressa vitlök. Kvarta portobello och skogschampinjoner.

2

Häll vattnet du kokat upp i en stor kastrull tillsammans med en nypa salt*. Koka pastan i vattnet i ca 10 min tills den är 'al dente'. Häll av vattnet och lägg tillbaka pastan i kastrullen. 

3

Smält en klick smör* i en stekpanna på hög värme. Fräs vitlök, lök, portobello och champinjoner i 4-5 min. Tillsätt balsamvinäger, socker* och vatten* [1/2 dl, 2 pers | 1 dl, 4 pers] till pannan tillsammans med en rejäl nypa salt* och peppar*. Rör runt och stek i 2-3 min.

4

Plocka bladen från 2-3 timjanstjälkarna, lägg några blad åt sidan. Halvera citron. Tillsätt timjan, crème fraiche, grönsaksbuljong och vatten* [1 dl, 2 pers | 2 dl, 4 pers], samt spenat och citronjuice [1/2 citron, 2 pers] till stekpannan. Låt såsen sjuda tills spenaten sloknat och såsen tjocknat något. 

5

Riv pecorino i ostflarn med en potatisskalare.

6

Häll svampsåsen över pastan och rör runt. Fördela mellan era tallrikar och toppa med pecorinoflarn och timjanblad.