.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
15
Balsamvinäger
4
Grönsaksbuljong
1
Rödlök
200
Skogschampinjoner
1
Timjan
100
Spenat
150
Crème fraiche
1
Citron
20
Pecorino Romano ost
150
Portabello
250
Penne
2
Vitlöksklyfta
1.33
Smör
3
Socker
1
Vatten
Koka upp vatten* i en vattenkokare. Skiva rödlök tunt. Pressa vitlök. Kvarta portobello och skogschampinjoner.
Häll vattnet du kokat upp i en stor kastrull tillsammans med en nypa salt*. Koka pastan i vattnet i ca 10 min tills den är 'al dente'. Häll av vattnet och lägg tillbaka pastan i kastrullen.
Smält en klick smör* i en stekpanna på hög värme. Fräs vitlök, lök, portobello och champinjoner i 4-5 min. Tillsätt balsamvinäger, socker* och vatten* [1/2 dl, 2 pers | 1 dl, 4 pers] till pannan tillsammans med en rejäl nypa salt* och peppar*. Rör runt och stek i 2-3 min.
Plocka bladen från 2-3 timjanstjälkarna, lägg några blad åt sidan. Halvera citron. Tillsätt timjan, crème fraiche, grönsaksbuljong och vatten* [1 dl, 2 pers | 2 dl, 4 pers], samt spenat och citronjuice [1/2 citron, 2 pers] till stekpannan. Låt såsen sjuda tills spenaten sloknat och såsen tjocknat något.
Riv pecorino i ostflarn med en potatisskalare.
Häll svampsåsen över pastan och rör runt. Fördela mellan era tallrikar och toppa med pecorinoflarn och timjanblad.