Krämig prosciuttopasta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krämig prosciuttopasta

Krämig prosciuttopasta

med stekt portabello och färsk persilja

Prosciutto är det italienska ordet för skinka. Vi kallar den även parmaskinka, och den används ofta utan tillberedning till tapas. I kväll provar vi något nytt och använder den i en härlig pastarätt, både blandad med portabello, spenat och persilja, men också som garnering.

Taggar:
Snabb
<650 kcal 2P-baserat
Allergener:
Mjölk
Vete
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

150 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

30 g

Spenat

50 g

Prosciutto

150 g

Portabello

20 g

Italiensk hårdost, hyvlad

(Innehåller Mjölk)

1 paket

Rigatoni

(Innehåller Vete, Gluten Kan innehålla Soja)

4 g

Kycklingbuljong

1 st

Vitlöksklyfta

½ st

Zucchini

½ st

Lök

1 portionspåse

Bladpersilja

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2461 kJ
Energi (kcal)588 kcal
Fett19.4 g
varav mättat11.1 g
Kolhydrater74.4 g
varav socker10.2 g
Protein27.5 g
Salt3.3 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Förbered råvaror
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Skär portabello i tunna skivor. 

Finhacka lök [1/2 st, 2P] och vitlök. 

Grovhacka persilja.

Skölj spenat. 

Skär zucchini [1/2 st, 2P] i 2 cm stora bitar.

Grovhacka prosciutto. 

Koka pasta
2

Tillsätt pasta till det kokande vattnet och koka i 11–12 min, eller tills "al dente".

Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.

Tillsätt eventuellt lite olivolja.

TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.

TIPS: "Al dente" betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Fräs prosciutto
3

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Fräs prosciutto i 3–4 min, tills krispig.

Lägg över den till en tallrik med hushållspapper.

Koka sås
4

Tillsätt lök, zucchini, portabello och vitlök till stekpannan. Tillsätt en skvätt olivolja vid behov. Stek i 4–5 min, eller tills de börjar mjukna.

Tillsätt kycklingbuljong, matlagningsgrädde, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och persilja. Sjud i 2–3 min, eller tills såsen börjar tjockna.

Blanda pasta och sås
5

Tillsätt pasta, spenat och hälften av prosciutton till stekpannan, och blanda väl. 

Krydda generöst med peppar.

Servera
6

Lägg upp pasta i skålar.

Toppa med resterande prosciutto och hyvlad ost.