Krämig räk-tortelloni
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krämig räk-tortelloni

Krämig räk-tortelloni

med kokt broccoli och färsk basilika

Är ni en familj som älskar pasta? Då är det kanske på tiden att prova ett nytt pastarecept! Det hjälper vi med ikväll, när vi lagar underbart krämig räk-tortelloni. Vi kokar tortelloni och broccoli och blandar med stekta räkor, och en ljuvlig sås med vitlök, tomat, ost och crème fraiche. Vi toppar med färsk basilika och så är maten färdig!

Taggar:
Snabb
Allergener:
Vete
Mjölk
Ägg
Gluten
Kräftdjur

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Broccoli

300 g

Tortelloni med ricotta och spenat

(Innehåller Vete, Mjölk, Ägg, Gluten Kan innehålla Blötdjur, Selleri, Nötter, Fisk, Kräftdjur, Senap, Soja)

1 st

Lök

2 st

Vitlöksklyfta

1 st

Tomat

1 portionspåse

Basilika

150 g

Räkor

(Innehåller Kräftdjur)

20 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

75 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

1 g

Chiliflakes

½ st

Citron

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olivolja (steg 3)

1 msk

Smör (steg 4)

¼ tsk

Salt (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3226 kJ
Energi (kcal)771 kcal
Fett36.6 g
varav mättat18.1 g
Kolhydrater73.5 g
varav socker16.5 g
Protein34 g
Salt3.6 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka pasta och broccoli
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten. Skär broccoli i små buketter och stjälk i 2 cm stora bitar (skala stjälk först vid behov). Tillsätt pasta och broccoli till det kokande vattnet och koka under omrörning i 3-4 min, tills pasta är ‘al dente’. När pastan är färdig, skopa upp pastavatten [2 dl | 4 dl] i en kopp och ställ åt sidan. Häll av resten av vattnet, lägg tillbaka pasta och broccoli i kastrullen och ringla eventuellt över lite olivolja. TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten. TIPS: ‘Al dente’ betyder att pastan är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Förbered råvaror
2

Finhacka lök. Finhacka eller pressa vitlök. Tärna tomat i 1 cm stora bitar. Finhacka basilika.

 

Stek räkor
3

Krydda räkor med en nypa salt. Hetta upp olivolja [1 msk I 2 msk]  i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek räkor i 1-2 min på varje sida, tills gyllene och genomstekta. TIPS: Räkorna är färdiga när de är rosa utanpå och ogenomskinliga i mitten. Ställ räkor åt sidan på en tallrik.

Laga sås
4

Smält smör [1 msk | 2 msk] i samma stekpanna på medelhög värme. TIPS: Skölj inte stekpannan, saften från räkorna ger extra smak till såsen. Fräs lök tills genomskinlig, 2-3 min. Tillsätt vitlök, tomat och en generös nypa salt och stek tills vitlök är väldoftande och tomat är mjuk, 1-2 min. Sänk till medelvärme och rör i crème fraiche [1/2 paket, 2P] och pastavatten [1 dl | 2 dl].

 

Tillsätt räkor och pasta
5

Rör i basilika (spara lite till garnering), riven ost, räkor, pasta, broccoli, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar. Sjud tills genomvarmt och tills såsen har tjocknat, 1-2 min. Tillsätt en extra skvätt pastavatten om såsen verkar tjock. Smaka av med salt och peppar.

 

Servera
6

Lägg upp krämig räk-tortelloni på tallrikar. Toppa med basilika.