Är ni en familj som älskar pasta? Då är det kanske på tiden att prova ett nytt pastarecept! Det hjälper vi med ikväll, när vi lagar en underbar räkpasta. Vi kokar spaghetti som vi blandar med stekta räkor, rödlök, purjolök och vitlök. Rätten får ljuvlig krämighet av crème fraiche och ost, och en spännande twist av dill och citron!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1
Dill
1
Lök
2
Vitlöksklyfta
½
Purjolök
1
Morot
½
Citron
150
Räkor
(Innehåller Kräftdjur, Sulfiter Kan innehålla Mjölk, Ägg, Senap, Soja, Gluten, Sesam, Fisk, Blötdjur)
1
Crème fraiche
(Innehåller Mjölk)
4
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
1
Spaghetti
(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Soja)
20
Italiensk hårdost, hyvlad
(Innehåller Mjölk)
¼
Salt (steg 5)
1
Olivolja (steg 4)
Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.
Skär lök i tunna skivor och citron [½ st, 2P] i klyftor.
Finhacka vitlök och dill.
Dela purjolök [½ st, 2P] på längden och skär i 1 cm breda skivor.
Skala och riv sedan morot.
Finhacka räkor på en separat skärbräda.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt räkor och hälften av vitlöken, och krydda med salt och peppar. Stek i 2-3 min på varje sida, eller tills gyllene och genomstekta.
Lägg över räkor till en liten skål, pressa över en generös skvätt citronjuice och ställ åt sidan.
Tillsätt pasta till kastrullen med kokande vattnet. Koka i 8-9 min tills ‘al dente’.
Spara pastavatten [11/2 dl | 3 dl] och häll av resten. Lägg tillbaka pastan i kastrullen och ringla över lite olivolja.
TIPS: ‘Al dente’ betyder att pastan är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.
Hetta upp olivolja [1 msk I 2 msk] i samma stekpanna på medelhög värme.
Stek lök, purjolök och resterande vitlök i 2-3 min.
Tillsätt morot, och stek i ytterligare 3 min.
Tillsätt crème fraiche, pastavatten [1 dl | 2 dl], grönsaksbuljong, dill (spara lite till garnering) och salt [¼ tsk | ½ tsk] till stekpannan. Sjud sås i 4-5 min, och krydda med peppar.
Rör i pasta och räkor.
TIPS: Tillsätt mer pastavatten om såsen är för tjock.
Lägg upp pasta i skålar.
Toppa med hyvlad ost och dill.
Servera med citronklyftor.