Krämig sötpotatisdhal
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krämig sötpotatisdhal

Krämig sötpotatisdhal

med krispiga korianderchips och mild yoghurt

I kväll lagar vi en krämig soppa, den populära indiska soppan dhal. Vår variant innehåller linser, sojasås, kokosmjölk, rostad sötpotatis, spenat och massor av härliga kryddor. Vi serverar vår dhal med svalkande yoghurt och krispiga hemmalagade korianderchips.

Taggar:
Vegetarisk
Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk
Soja
Selleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

100 g

Röda linser

(Kan innehålla Gluten)

2 st

Tortillabröd

(Innehåller Gluten, Vete)

1 portionspåse

Koriander

10 g

Ingefärspasta

4 g

Curry-On

30 g

Spenat

75 g

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

25 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

450 g

Sötpotatis

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

1 st

Lök

180 ml

Kokosmjölk

4 g

Milda Mahal

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till potatis

1 msk

Olja till stekning

2 dl

Vatten till gryta

¼ tsk

Salt till gryta

2 msk

Olja till örtolja

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3925 kJ
Energi (kcal)938 kcal
Fett44.9 g
varav mättat18.8 g
Kolhydrater100.9 g
varav socker7.1 g
Protein24.8 g
Salt5.9 g

Instruktioner

Rosta sötpotatis
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Tärna sötpotatis (oskalad) i 2 cm stora bitar, och placera på en plåt med bakplåtspapper.

Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 20–30 min, eller tills mjuk.

Stek lök
2

Under tiden, finhacka lök.

Skölj linser.

Hetta upp olivolja i en kastrull på medelhög värme. Stek lök i 2–3 min, tills mjuk.

Tillsätt ingefärspasta, Milda Mahal och Curry-on, och fräs i 1–2 min, eller tills väldoftande.

Koka linser
3

Tillsätt kokosmjölk, linser, vatten, grönsaksbuljong, sojasås, salt och en nypa peppar till kastrullen, och rör om.

Koka upp, sänk värmen och sjud under lock tills linserna har mjuknat, 20–22 min.

Rosta korianderchips
4

Under tiden, finhacka koriander.

Blanda koriander, olivolja och en nypa salt och peppar i en liten skål.

Skär tortillas i 3 cm breda strimlor, och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Pensla över korianderoljan.

Rosta i ugnen tills gyllene och krispiga, 4–6 min.

TIPS: Håll öga med chipsen så de inte bränns vid.

Tillsätt sötpotatis
5

Skölj spenat.

Tillsätt rostad sötpotatis och spenat till kastrullen med dhal, och rör tills spenat har mjuknat. Ta av från värme.

TIPS: Tillsätt en extra skvätt vatten om dhalen verkar tjock.

Servera
6

Lägg upp dhal i skålar och toppa med en klick yoghurt.

Servera med korianderchips.