Vi hoppas att ni är hungriga, ikväll ska vi nämligen laga en ytterst mättande måltid. Vi frestar med spaghetti som vi blandar i en ljuvligt krämig sås med champinjoner, portobello, vitlök, mornaysås och spenat. Fantastiska tillbehör är tryffelolja och en vackert grön gräslökspangratatto.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 paket
Spaghetti
(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Soja)
200 g
Champinjoner
150 g
Portabello
30 g
Spenat
(Kan innehålla Selleri)
1 st
Lök
100 g
Mornaysås
(Innehåller Mjölk)
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
2 st
Vitlöksklyfta
25 g
Pankoströbröd
(Innehåller Vete, Gluten, Sulfiter)
1 portionspåse
Gräslök
20 g
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
8 ml
Tryffelolja
½ msk
Olivolja (steg 2)
2 msk
Smör (steg 3)
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Koka pasta i 8-9 min, eller tills "al dente".
När pastan är färdig, skopa upp pastavatten [1 dl | 2 dl] i en kopp och ställ åt sidan.
Häll av resten av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.
TIPS: 1) Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten. 2) "Al dente" betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.
Under tiden, hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek panko i 3-4 min, tills gyllene och krispig.
Krydda med salt och peppar, och ställ åt sidan i en skål.
Skär svamp och lök i tunna skivor.
Finhacka eller pressa vitlök.
Smält smör [2 msk | 4 msk] i samma stekpanna på medelhög värme.
Stek svamp och lök i 4-5 min, tills de är gyllene och brynta.
Tillsätt vitlök och stek i ytterligare 30 sek. Krydda med salt och peppar.
Under tiden, skölj spenat.
Finhacka gräslök, och rör ner i skålen med panko.
Sänk värmen på stekpannan till medelvärme, och rör i mornaysås, grönsaksbuljong och sparat pastavatten.
Rör i pasta och spenat, och blanda tills spenaten har mjuknat.
Krydda med salt och peppar.
Lägg upp pasta i skålar och ringla över tryffelolja.
Strö över riven ost och gräslökspangratatto.