Krämig spenat- och ricottatortelloni
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krämig spenat- och ricottatortelloni

Krämig spenat- och ricottatortelloni

med örtig spenatsås och päronsallad

Ibland ska matlagningen gå snabbt, och vad passar bättre efter en fullspäckad dag än en lättlagad pastarätt? I kväll står färsk spenat- och ricottatortelloni på menyn och den blandar vi med en krämig gräddsås med spenat som smaksatts med vitlök, örter och medelhavskryddor. Pastan toppas med riven ost och serveras med en päron- och rucolasallad med valnötter.

Taggar:
Snabb
Vegetarisk
Allergener:
Mjölk
Soja
Gluten
Korn
Senap
Selleri
Ägg
Nötter
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

½ st

Citron

4 g

Vitlöksflörter

1 paket

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

½ st

Worcestershiresås

(Innehåller Soja, Gluten, Korn, Senap)

4 g

Medelhavets Pärla

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

20 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg Kan innehålla Ägg, Mjölk)

60 g

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

40 g

Rucola

1 st

Päron

20 g

Valnötter

(Innehåller Nötter Kan innehålla Sesam, Jordnötter)

300 g

Tortelloni med ricotta och spenat

(Innehåller Vete, Mjölk, Ägg, Gluten Kan innehålla Blötdjur, Selleri, Nötter, Fisk, Kräftdjur, Senap, Soja)

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Socker (steg 2)

½ msk

Olivolja (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3066 kJ
Energi (kcal)733 kcal
Fett33.8 g
varav mättat13.4 g
Kolhydrater79.1 g
varav socker20.3 g
Protein23.9 g
Salt3.1 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka pasta
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Koka pasta i i 1–2 min, eller tills ”al dente”.

Precis innan pastan är färdig, skopa upp kokvatten [2 dl | 4 dl] i en kopp.

TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.

TIPS: ”Al dente” betyder att pastan är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Laga sås
2

Halvera citron [1/2 st, 2P].

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme.

Tillsätt matlagningsgrädde, pastavatten [11/2 dl | 3 dl], en skvätt citronsaft, worcestershiresås [1/2 paket, 2P], Vitlöksflörter, Medelhavets Pärla, grönsaksbuljong och socker [1/2 msk | 1 msk].

Sjud i 3–4 min, eller tills såsen tjocknat något.

 

Tillsätt tortelloni
3

Under tiden, skölj rucola och spenat.

Halvera, kärna ur och skär päron i tunna skivor.

Blanda rucola, päron, valnötter, olivolja [1/2 msk | 1 msk], en nypa salt och peppar i en medelstor skål.

Rör ned tortelloni och spenat i gräddsåsen och smaka av med salt.

Servera
4

Lägg upp tortelloni i skålar och toppa med finriven ost och nymalen peppar.

Servera med rucolasallad.