Ibland ska matlagningen gå snabbt, och vad passar bättre efter en fullspäckad dag än en lättlagad pastarätt? I kväll står färsk spenat- och ricottatortelloni på menyn och den blandar vi med en krämig gräddsås med spenat som smaksatts med vitlök, örter och medelhavskryddor. Pastan toppas med riven ost och serveras med en päron- och rucolasallad med valnötter.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
½ st
Citron
4 g
Vitlöksflörter
1 paket
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
½ st
Worcestershiresås
(Innehåller Soja, Gluten, Korn, Senap)
4 g
Medelhavets Pärla
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
20 g
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg Kan innehålla Ägg, Mjölk)
60 g
Spenat
(Kan innehålla Selleri)
40 g
Rucola
1 st
Päron
20 g
Valnötter
(Innehåller Nötter Kan innehålla Sesam, Jordnötter)
300 g
Tortelloni med ricotta och spenat
(Innehåller Vete, Mjölk, Ägg, Gluten Kan innehålla Blötdjur, Selleri, Nötter, Fisk, Kräftdjur, Senap, Soja)
½ tsk
Socker (steg 2)
½ msk
Olivolja (steg 3)
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Koka pasta i i 1–2 min, eller tills ”al dente”.
Precis innan pastan är färdig, skopa upp kokvatten [2 dl | 4 dl] i en kopp.
TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.
TIPS: ”Al dente” betyder att pastan är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.
Halvera citron [1/2 st, 2P].
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt matlagningsgrädde, pastavatten [11/2 dl | 3 dl], en skvätt citronsaft, worcestershiresås [1/2 paket, 2P], Vitlöksflörter, Medelhavets Pärla, grönsaksbuljong och socker [1/2 msk | 1 msk].
Sjud i 3–4 min, eller tills såsen tjocknat något.
Under tiden, skölj rucola och spenat.
Halvera, kärna ur och skär päron i tunna skivor.
Blanda rucola, päron, valnötter, olivolja [1/2 msk | 1 msk], en nypa salt och peppar i en medelstor skål.
Rör ned tortelloni och spenat i gräddsåsen och smaka av med salt.
Lägg upp tortelloni i skålar och toppa med finriven ost och nymalen peppar.
Servera med rucolasallad.