Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.
Ikväll lagar vi en härlig gryta med linser, kokosmjölk och lime. Grytan får fantastisk smak av att kryddas med Tikka Masala och curry. Vi serverar vår Tikka Masala med kokt potatis, färsk koriander, knapriga cashewnötter och en fräsch spenatsallad med körsbärstomater, lime och chili.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1
Gröna linser
250
Kokosmjölk
30
Tikka masala
4
Curry-On
4
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
500
Potatis
60
Spenat
(Kan innehålla Selleri)
½
Röd chili
½
Lime
20
Cashewnötter
(Innehåller Nötter Kan innehålla Jordnötter, Sesam)
1
Koriander
125
Körsbärstomater
1
Smör (steg 1)
1
Smör (steg 2)
¼
Salt (steg 2)
½
Vatten (steg 2)
½
Socker (steg 2)
Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.
Tärna potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar.
Koka potatis i 11-13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.
Häll av vattnet, rör i smör [1 msk I 2 msk] och krydda med en nypa salt och peppar. Sätt åt sidan under lock.
Skölj linser i en sil under kallt vatten.
Smält smör [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek linser, Curry-On och Tikka Masala i 1 min, tills väldoftande.
Sänk till medelvärme och rör i kokosmjölk, grönsaksbuljong, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], socker [1/2 tsk | 1 tsk] och vatten [1/2 dl | 1 dl]. Sjud i 6-8 min, eller tills servering.
Under tiden, skölj spenat.
Halvera körsbärstomater.
Skär lime [½ st, 2P] i klyftor.
Blanda tomat, spenat, en generös skvätt limejuice, en nypa salt och peppar i en medelstor skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.
Grovhacka cashewnötter.
Plocka korianderblad.
Halvera, kärna ur och skär chili [½ st, 2P] i tunna skivor.
Precis innan servering, pressa limejuice över linserna.
Lägg upp potatis i skålar och toppa med tikka masala linser.
Garnera med färsk koriander.
Servera med spenatsallad toppad med chili.
Strö över cashewnötter.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.