Läcker lax spelar huvudrollen i kvällens finfina fiskrätt. Vi serverar den med spaghetti i en krämig sås med soltorkade tomater och en snabb morotssallad. En god och enkel middag med det bästa från havet!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 paket
Spaghetti
(Innehåller Vete, Gluten Kan innehålla Senap, Soja)
1 st
Morot
30 g
Spenat
250 g
Laxfilé
(Innehåller Fisk)
150 ml
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
1 st
Vitlöksklyfta
25 g
Soltorkade tomater
4 g
Hello Sunrise
(Innehåller Selleri, Senap)
1 portionspåse
Basilika
10 g
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
1 dl
Sparat pastavatten
2 msk
Smör till pasta
1 msk
Olja till sallad
¼ tsk
Salt till sallad
1 msk
Olja till stekning
¼ tsk
Salt till fisk
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Koka pasta i 8–9 min, eller tills ”al dente”.
Precis innan pastan är färdig, skopa upp kokvatten i en kopp.
Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen. Tillsätt smör, ställ åt sidan och håll varm.
TIPS: 1) Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten. 2) ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.
Skala morot i långa band med en potatisskalare och finhacka den sista innersta biten.
Skölj spenat.
Blanda morot, spenat, olivolja, salt och en nypa peppar i en medelstor skål.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Torka av lax med hushållspapper och krydda med salt.
Stek med skinnsidan ner i 3–4 min. Vänd laxen och stek i ytterligare 3–5 min, eller tills gyllene och genomstekt.
VIKTIGT: Laxen är färdiglagad när köttet är ogenomskinligt i mitten.
Under tiden, häll matlagningsgrädde, pastavatten, vitlök, soltorkade tomater, Hello Sunrise, en nypa salt och peppar i en bägare. Mixa med en stavmixer tills slätt.
TIPS: Om du inte har en mixer finhackar du soltorkade tomater och blandar dem med matlagningsgrädde, pastavatten, vitlök, Hello Sunrise, en nypa salt och peppar i en skål.
Finhacka basilika.
Placera lax på en tallrik och häll sås i pannan (torka inte ur den). Sjud i 1–2 min, eller tills genomvarm.
Vänd ner pasta och basilika i såsen.
Lägg upp lax, pasta och sallad i djupa tallrikar.
Skeda resterande sås över fisk och toppa med riven ost.