Se här, en perfekt rätt när det ska gå fort! En värmande, krämig gryta med kikärtor, grönsaker, krossade tomater och kokosmjölk som kryddats med en smakrik kryddblandning från mellanöstern. Servera med varm couscous blandad med färska tomater och persilja, och njut av en middag du upplever med alla sinnen.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Morot
2 st
Vitlöksklyfta
125 ml
Kokosmjölk
1 portionspåse
Bladpersilja
1 paket
Finkrossade tomater
paket
Krossade tomater
20 g
Mandlar
(Innehåller Nötter)
1 st
Tomat
4 g
Saha-Ras
60 g
Spenat
4 g
Grönsaksbuljong
100 g
Couscous
(Innehåller Gluten, Vete)
1 paket
Kikärtor
1 st
Rödlök
¼ tsk
Salt
2.5 dl
Vatten
Koka upp vatten* (se ingredienslistan) och grönsaksbuljong i en medelstor kastrull. Rör i couscous och en skvätt olivolja*. Ta av kastrullen från värmen och låt stå under lock i 5 min, eller tills allt vatten har absorberats. Fluffa upp couscousen med en gaffel.
Skiva rödlök tunt. Riv oskalad morot. Finhacka eller pressa vitlök. Skölj kikärtor i kallt vatten.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme. Fräs lök och morotsriv i 3-4 min tills de börjar bli mjuka. Tillsätt kikärtor, vitlök och Saha-ras, rör om och fräs i ytterligare 1 min.
Rör ner krossade tomater, kokosmjölk [1/2 paket, 2 pers], vatten* [1/2 dl, 2 pers | 1 dl, 4 pers] samt salt*. Låt sjuda i 4-5 min tills grytan tjocknat något. Rör ner spenat och smaksätt med salt* och peppar*.
Grovhacka mandlar, persilja och tomat. När couscousen är klar, blanda ner tomat och hälften av persiljan.
Fördela tomatcouscous och krämiga marockanska kikärtor mellan era tallrikar. Garnera med mandlar och resterande persilja.